Опубліковано 26 серпня 2021 року, 18:00

У вересні американські лікарі допомагатимуть колегам з Дніпропетровщини оперувати дітей 

У Дніпропетровській обласній дитячій клінічній лікарні останні приготування. Незабаром прийматимуть делегацію американських лікарів. Заокеанські фахівці безкоштовно допомагатимуть оперувати маленьких пацієнтів. Тих, що мають порушення функцій кінцівок. Через вроджені аномалії або післяопікові рубці. Про це повідомили у Дніпропетровській ОДА. 

«Раді, що американські фахівці з такою благородною місією завітають у Дніпро. Діти із серйозними опіковими ураженнями кінцівок отримають унікальний шанс. А ще ми обов’язково організуємо конференцію та обмін досвідом з нашими лікарями», – зазначила начальниця відділу лікувально-профілактичної допомоги дітям і матерям ДніпроОДА Наталія Шмалько.

Виїзна міжнародна клініка «Лікарі об’єднуються для допомоги дітям» працюватиме з 13 до 18 вересня. Приїде 10 фахівців – 9 лікарів та медсестра.

Очолюватиме закордонну делегацію професор Гарвардської медичної школи, лікар одного з найбільших медзакладів США – Масачусетської лікарні у Бостоні Генадій Фузайлов.

До старту благодійного проєкту на Дніпропетровщині готувалися ретельно. Звільнили цілий поверх лікарні. Дотрималися всіх вимог. Там облаштували блок інтенсивної терапії – операційні, перев’язувальні, палати реабілітації. А ще налаштували необхідне обладнання. Закупили медикаменти і витратні матеріали.

«Весь колектив з нетерпінням чекає зустрічі. Вперше у нашій практиці, коли нам надають такі умови. Йдете на десять кроків уперед. Діти зможуть два тижні знаходитися у лікарні та спокійно відновлюватися після операції», – сказав медичний директор міжнародної клініки Генадій Фузайлов.

Колегам зі США допомагатимуть лікарі з Дніпропетровщини. Разом за декілька днів планують безоплатно прооперувати 35 дітей. Віком від декількох місяців до 18 років.

Вже обрали майже три десятки складних пацієнтів. Та набір продовжується.

«Ще є можливість потрапити до проєкту. Записатися та отримати безкоштовну допомогу лікарів світового рівня. Звертатися можуть пацієнти зі всієї України. Для нашої лікарні велика честь співпрацювати з колегами зі США», – розповів генеральний директор Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні Олексій Власов.

«В межах проєкту ми проведемо й інформаційну кампанію. Розповідатимемо, як вберегти дітей від опіків. Та як надавати першу невідкладну допомогу, якщо вже така неприємність сталася», – додала заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпровської міськради Юлія Віклієнко.

Щоб отримати додаткову інформацію та подати заявки, слід звернутися до департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА чи обласної дитячої лікарні. Або за телефоном: 067 314 52 21, координатор проєкту Мирослава Децик.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux