Опубліковано 05 липня 2018 року, 09:30

У Васильківці вже вісім родин молодих фахівців отримали ключі від нових квартир – Валентин Резніченко

У центрі Васильківської об’єднаної громади під соціальне житло реконструювали 10-квартирний будинок. Ключі від нових осель отримали вже вісім сімей молодих лікарів. Головний мотив – закріпити молодь на селі. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

«Децентралізація, ініційована Президентом України Петром Порошенком, відкрила для громад Дніпропетровщини більше можливостей. Вони отримують додаткові кошти на розвиток своїх територій. Про нову якість життя на селі свідчать ремонт доріг, реконструкція шкіл, будівництво дитсадків, зведення соціального житла. Зокрема, у селищі Васильківка для молодих медиків реконструювали обласним коштом багатоквартирний будинок. Перші родини вже отримали ключі», – зазначив Валентин Резніченко.

Під соціальне житло реконструювали колишню молочну кухню. Вона простояла в занедбаному стані на території районної лікарні не один десяток років.

«Завдяки обласній владі нам вдалося привести будівлю до ладу і вдихнути в неї друге життя, – зауважив голова Васильківської ОТГ Сергій Павліченко. – Тепер маємо можливість надати молодим докторам комфортні умови для життя. Тож, сподіваємося, люди не шукатимуть кращої долі деінде, а залюбки працюватимуть на благо громади». 

У домі облаштували сім двокімнатних та три однокімнатні квартири, у яких житимуть молоді сімейні лікарі. Ключі від омріяного житла вже отримали вісім родин. Ще дві квартири чекають на своїх господарів.

Серед новоселів – Сергій Горобчук.

«Квартира простора, просто шикарна. Мені дуже подобається. Буду в ній мешкати разом з дружиною. А там і діточки з’являться, – посміхнувся чоловік. – Наразі квартирне питання нагальне для молодого фахівця. Якщо жити ніде, то й з роботою не складається. А якщо дах над головою є, то працювати можна й в селі».

З ним по сусідству проживатиме лікар Ігор Філіпчук.

«Торік переїхав з родиною з Новомосковського району до Васильківки й влаштувався до місцевого Центру первинної медико-санітарної допомоги. Довгий час житло винаймав. Аж одного разу запропонували двокімнатну квартиру в реконструйованому будинку. Це така рідкість в наш час, тому емоції словами не передати», – поділився медик. 

У квартирах усе зроблено «під ключ»: від лінолеуму до сантехніки. Для обігріву – індивідуальне опалення. На прибудинковій території провели благоустрій та облаштували дитячий майданчик.

«У 10 комфортабельних квартирах є все необхідне для життя: газова плита, раковина, ванна, стіни облицьовані плиткою, прокладена електропроводка. Як-то кажуть, заходь і живи», – розказала головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Світлана Швайка. 

Кому дістануться квартири, вирішувала сесія районної ради. Щоб житло перейшло у власність медиків, їм доведеться попрацювати на користь громади не менше 10 років. До тих пір помешкання вважатиметься відомчим.

«Тепер молоді фахівці зацікавлені зоставатися працювати в сільській місцевості. Неозброєним оком видно, що громада починає жити по-справжньому, і вже ніхто не скаже, що село вмирає. Це ще один із проявів реформи децентралізації, яка зараз крокує Україною. І в цьому плані Дніпропетровщина є показовим прикладом для всієї країни», – акцентував перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман. 

Реконструкція двоповерхового будинку на 12 сімей завершується у Вербуватівці Юр’ївського району.

Сучасну дев’ятиповерхівку для «черговиків»  зводять у Слобожанському.

 У Васильківці під соціальне житло реконструювали 10-квартирний будинок.

Ключі від омріяних квартир отримали вісім родин.

Це молоді медики.

Під соціальне житло реконструювали колишню молочну кухню.

«Завдяки обласній владі нам вдалося привести будівлю до ладу і вдихнути в неї друге життя,– зауважив  Сергій Павліченко. – Тепер маємо можливість надати молодим докторам комфортні умови для життя. Тож, сподіваємося, люди не шукатимуть кращої долі деінде, а залюбки працюватимуть на благо громади».

Квартири – під ключ.

 ...газові плити....

 ...підведена вода...

 ...індивідуальне опалення...

...котел...

 ...лінолеум...

Будинок реконструювали обласним коштом

 «Торік переїхав з родиною з Новомосковського району до Васильківки й влаштувався до місцевого Центру первинної медико-санітарної допомоги. Довгий час житло винаймав. Аж одного разу запропонували двокімнатну квартиру в реконструйованому будинку. Це така рідкість в наш час, тому емоції словами не передати», – поділився Ігор Філіпчук.

 Заходь та живи.

 «Квартира простора, просто шикарна. Мені дуже подобається. Буду в ній мешкати разом з дружиною. А там і діточки з’являться», – посміхнувся Сергій Горобчук.

Облаштували дитячий майданчик.

 Мешканці села відчувають нову якість життя.

Кому дістануться квартири, вирішувала сесія районної ради.

«У 10 комфортабельних квартинах є все необхідне для життя», – розказала Світлана Швайка.

Тепер молоді кадри зацікавлені лишатися на селі.

«Неозброєним оком видно, що громада починає жити по-справжньому, і вже ніхто не скаже, що село вмирає. Це ще один із проявів реформи децентралізації, яка зараз крокує Україною. І в цьому плані Дніпропетровщина є показовим прикладом для всієї країни», – акцентував Олег Кужман.

На Дніпропетровщині реконструюють під соціальне житло ще кілька будинків.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux