Опубліковано 06 травня 2019 року, 10:30

У Томаківці зводимо сучасну амбулаторію для 6 тисяч селян – Валентин Резніченко  

У різних куточках Дніпропетровщини одна за однією відкриваються сучасні амбулаторії сімейної медицини. Їх зводять «з нуля» державним коштом. У розпалі – будівництво такого закладу в Томаківці. Там обслуговуватимуться понад 6 тисяч мешканців райцентру і навколишніх сіл. Про це розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Загалом у регіоні буде 18 медзакладів сучасного формату. Це новий стандарт у наданні первинної меддопомоги в сільській місцевості. Збудовані амбулаторії енергоефективні, комфортні, оснащені необхідним обладнанням. Такий заклад невдовзі матимуть і мешканці Томаківського району», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Томаківська амбулаторія ніколи не мала власної будівлі. Нині медикам доводиться тулитися у тісному приміщенні центральної районної лікарні. Це незручно і пацієнтам.

«У нас дуже маленька дитяча консультація. Там постійно стовпища людей, – поділилася місцева Віта Мєснікова. – Особливо небезпечно водити туди дитину взимку, через спалахи різних інфекцій. І належна вентиляція відсутня, і холодно. Іноді не хочеться й роздягати малюка».

Нова амбулаторія, що зараз зводять просто посеред селища, буде теплою й комфортною, каже головний лікар Томаківського центру первинної медико-санітарної допомоги Ніна Старостенко. Вже на фініші зовнішні роботи. Майже готова покрівля. Зараз будівельники завершують утеплення стін, цоколя та стелі.

«Матимемо амбулаторію XXI-го століття. Будівлю зводять за новітніми енергозберігаючими стандартами. І ззовні, і всередині вона відповідатиме всім сучасним нормативам. Будуть гарні просторі кабінети із новим обладнанням, – сказала Ніна Старостенко. – Тут прийматимуть три сімейні лікарі. Разом із медсестрами вони обслуговуватимуть понад 6 тисяч мешканців Томаківки і шести навколишніх сіл».

Амбулаторія надаватиме весь спектр медпослуг, передбачених для первинної ланки, додала Ніна Старостенко. Це й лабораторні дослідження, і ЕКГ. Вузькопрофільні фахівці обласних лікарень надаватимуть консультації за допомогою телемедицини.

«Наша сім’я вже уклала декларацію із сімейним лікарем. Чекаємо на відкриття нової амбулаторії, щоб прийти на прийом. Тут буде значно комфортніше. І меддопомогу отримуватимемо на більш високому рівні», – сказала жителька Томаківки Марина Лизун.

На Дніпропетровщині запрацювали вже чотири сучасні амбулаторії загальної практики сімейної медицини – у Лобойківці, Іванівці, Придніпровському та Прядівці.


У Томаківці зводять сучасну амбулаторію сімейної медицини

Нарешті Томаківська амбулаторія матиме власну будівлю

«У нас дуже маленька дитяча консультація. Там постійно стовпища людей», – Віта Мєснікова

Вже на фініші зовнішні роботи

Майже готова покрівля

Будівельники утеплюють цоколь

«Матимемо амбулаторію 21-го століття. Будівлю зводять за новітніми енергозберігаючими стандартами», – Ніна Старостенко

У розпалі – роботи всередині

Ремонтники утеплюють стіни,..

..стелю

Нова амбулаторія надаватиме весь спектр первинних медпослуг

«Чекаємо на відкриття нової амбулаторії. Тут буде значно комфортніше», – Марина Лизун

Нова амбулаторія обслуговуватиме понад 6 тис мешканців Томаківки і навколишніх сіл

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux