Опубліковано 22 квітня 2019 року, 09:30

У Слобожанській початковій школі №2 будуємо новий корпус – Валентин Резніченко

У центрі Слобожанської об’єднаної громади зводять новий корпус початкової школи №2. У новобудові розташуються їдальня, актова й спортивна зали, навчальні кабінети. Комфортні умови навчання створюють для понад 700 учнів. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.  

  «Децентралізація дала поштовх для розвитку територій. Громади отримали більше можливостей і ресурсів. Як використовувати ці переваги з розумом, знає Слобожанська ОТГ, що створилася на Дніпропетровщині однією з перших. Тут звели дитсадок, спорткомплекс, соціальну дев’ятиповерхівку на 106 квартир. Наразі розширюємо будівлю початкової школи», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

Будівлю звели у 1989 році. Проте спочатку це був дитсадок. Через шість років дошкільний заклад переобладнали під початкову школу. Наразі в ній – 730 учнів 1-4 класів. Частина з них змушена навчатися у другу зміну.

«Школа немаленька і за кількістю учнів, і за кількістю класів. Але це приміщення 12-групового дитсадочка, розрахованого на 320 дошкільників. Тому в нас дуже тісно. І конче потрібне розширення. Тож з нетерпінням чекаємо на новий корпус. Сподіваємося на сучасні, більш просторі класи, коридори, рекреації для відпочинку», – розказала директорка школи Валентина Полупанова.  

У школі бракує актового та спортивного залів. Зараз діти займаються і проводять урочистості в одному приміщенні.  

«А ще нам потрібна їдальня. Щоб вона була поруч, а не в сусідній школі. Її аромати покращували б навчальну діяльність», – розказала вчитель початкових класів Юлія Подорожна. 

У Вікторії Юденко у школі навчається восьмирічна донька Вероніка.

«При виборі школи орієнтувалися на близькість та зручність. Однак мене завжди страшила думка, що дитина має ходити до їдальні в іншу школу, через дорогу. Ми, батьки, мріяли про розширення школи. І ось наразі наша мрія здійснюється. Це буде заклад на вищому рівні – сучасний і модний», –  зазначила жінка. 

Будівництво нового корпусу – з осені 2018-го. Будівля вже чітко вимальовується. Наразі підрядники працюють на рівні другого поверху: кладуть цеглу та газобетон. Наступний етап – облаштування покрівлі та монтаж вікон.

«Наша школа велика. Але треба її зробити ще більшою. В нас буде велика спортивна зала, їдальня. Дуже хочу побачити нашу школу ще кращою», – поділилася десятирічна Поліна Дорощенко. 

У новому корпусі запроектовані п’ять навчальних класів, лінгафонний кабінет для вивчення іноземної, їдальня, актова й спортивна зали, бібліотека.

Проект співфінансують місцевим і обласним коштом.

 У Слобожанському....

 ...зводять новий корпус початкової школи №2.

Будівлю звели наприкінці 80-х.

Проте спочатку це був дитсадок.

 Частина дітей змушена навчатися у другу зміну.

 «Нам конче потрібне розширення. Тож з нетерпінням чекаємо на новий корпус. Сподіваємося на сучасні, більш просторі класи, коридори, рекреації для відпочинку», – розказала Валентина Полупанова.

У школі бракує актового та спортивного залів.

 Зараз діти займаються і проводять урочистості в одному приміщенні.

«А ще нам потрібна їдальня. Щоб вона була поруч, а не в сусідній школі. Її аромати покращували б навчальну діяльність», – розказала Юлія Подорожна.

 У школі навчаються понад 700 дітей.

 До їдальні діти ходять до сусідньої школи.

«Ми, батьки, мріяли про розширення школи. І ось наразі наша мрія здійснюється. Це буде заклад на вищому рівні – сучасний і модний», –  зазначила  Вікторія Юденко.

 Будівництво корпусу – з 2018-го.

Будівля вже чітко вимальовується.

Зараз підрядники працюють на рівні другого поверху.

 Наступний етап – облаштування покрівлі та монтаж вікон.

 «Наша школа велика. Але треба її зробити ще більшою. В нас буде велика спортивна зала, їдальня. Дуже хочу побачити нашу школу ще кращою», – поділилася Поліна Дорощенко.

 У новому корпусі будуть класи, лінгафонний кабінет, їдальня, актова й спортивна зали, бібліотека.

 Проект співфінансують місцевим і обласним коштом.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux