Опубліковано 01 жовтня 2018 року, 11:30

У Широківському районі розпочали реконструкцію Карпівської опорної школи – Валентин Резніченко

Реконструкцію ще одного навчального закладу розпочала Дніпропетровська ОДА. У Широківському районі осучаснюють Карпівську опорну школу. За проектом, її оновлять і ззовні, і зсередини. Акцент – на енергоефективності. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко. 

 «Створення нового освітнього простору – на цьому акцентує Президент України Петро Порошенко. Це енергоефективні заходи, цікавий креативний і мотивуючий дизайн, впровадження сучасних технологічних рішень та безбар’єрний доступ для особливих дітей. З урахуванням цих принципів у 2018-му на Дніпропетровщині оновлюємо більше 30-ти шкіл, третину з них – опорних», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Одну із шкіл реконструюють у Широківському районі – Карпівську. Цьогоріч закладу виповнилося півстоліття. За словами педагогів, весь цей час школу не обходила увагою місцева влада: коштом сільського бюджету міняли вікна й дах, проводили косметичні ремонти.

«Однак таких глобальних змін, які відбуваються сьогодні, школа не знала ніколи. Дуже зраділи, коли дізналися про реконструкцію. Особливо тому, що школу термомодернізують. Утеплення – завдання номер один, адже взимку температура у класах сягала лише 10 градусів», – розказала директорка Карпівської школи Людмила Олійникова. 

Ремонт – у розпалі. Підрядники утеплюють праве крило школи, на лівому – роботи всередині.

Підсумком реконструкції стане новий дизайн класів: їх пофарбують у яскраві кольори, облаштують мультимедійними дошками, установлять нові меблі. Учні кажуть, нове освітнє середовище позначиться на їхній продуктивності.

«Бачу цю школу – школою майбутнього. З новими класами, комп’ютерами, спортивним обладнанням. Щоб все для дітей», – поділився одинадцятикласник Данило Рибальченко.

Згодом приведуть до ладу спортзал. З’явиться в закладі і сучасний тренажерний зал, у якому зможуть займатися не тільки школярі, а й усі бажаючі.

«Переконаний, після ремонту школа стане суперовою», – сказав п’ятикласник Владислав Ганів. 

У 2019-му будівельники візьмуться за пришкільний стадіон. На ньому осучаснять від футбольного поля до легкоатлетичних доріжок.

Масштабна реконструкція навчального закладу – обласним коштом.

«Наша школа і раніше була охайною та привітною. А тепер стане неперевершено красивою й сучасною. Від усіх наших дитячих сердець кажемо за це «спасибі», – подякувала одинадцятикласниця Ліза Черниш. 

У Карпівській опорній школі навчаються понад 300 дітей.

Триває реконструкція ще однієї школи ....

....Карпівської.

«Таких глобальних змін, які відбуваються сьогодні, школа не знала ніколи. Дуже зраділи, коли дізналися про реконструкцію. Особливо тому, що школу термомодернізують. Утеплення – завдання номер один, адже взимку температура у класах сягала лише 10 градусів», – розказала  Людмила Олійникова.

Робота кипить.

 Підрядники утеплюють праве крило школи...

...на лівому – роботи всередині.

«Переконаний, після ремонту школа стане суперовою», – сказав Владислав Ганів.

Акцент - на енергоефективності.

Класи пофарбують у яскраві кольори...

...облаштують мультимедійними дошками...

 .. установлять нові меблі.

Нове освітнє середовище позначиться на навчанні, кажуть учні.

«Бачу цю школу – школою майбутнього. З новими класами, комп’ютерами, спортивним обладнанням. Щоб все для дітей», – поділився Данило Рибальченко.

Оновлять до невпізнанності і пришкільний стадіон.

Реконструкція – обласним коштом.

«Наша школа і раніше була охайною та привітною. А тепер стане неперевершено красивою й сучасною. Від усіх наших дитячих сердець кажемо за це «спасибі», – подякувала Ліза Черниш.

У Карпівській опорній школі – понад 300 учнів.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux