Опубліковано 27 червня 2019 року, 10:30

У селі Шестірня Широківського району найближчим часом відкриємо нову амбулаторію – Валентин Резніченко

У центрі села Шестірня Широківського району на фініші будівництво сучасної амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Вона на місці вбогого медзакладу ще 1914 року спорудження. Мешканці радіють перемінам. Кажуть, тепер не доведеться їздити за меддопомогою до райцентру чи в місто – вона тепер буде поруч. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко. 

 «За планом, у регіоні має з’явитися 18 сучасних амбулаторій. У  закладах надаватимуть первинну допомогу нової якості. Наразі в області відкрилися вже чотири установи нового формату. На черзі ще одна – у Широківському районі», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Стан справ у медицині в селі Шестірня, без перебільшення, був плачевний. Приміщення амбулаторії мало вбогий вигляд. Воно й не дивно, адже його звели ще в 1914 році. За словами місцевих, будівля розсипалася, обігрівалися дровами та вугіллям, воду носили з колодязя, а вбиральня знаходилася но вулиці.

«Ну можете собі уявити – 1914 рік. Будівля розвалювалася, розходилася в різні боки.  Як не намагалися її зберегти – все марно. Умови були жах, – розказала в.о. старости Шестірнянського старостинського округу Наталія Слюзко. – Коли почали будувати нову амбулаторію, люди спочатку не вірили. Аж тут раптом за лічені місяці таке гарне приміщення, і всередині краса. Люди чекають на відкриття». 

На відкриття чекають понад 2 тисячі мешканців Шестірні та сусідніх сіл Широківського району.

«Ми хоч і в селі мешкаємо, але теж хочемо отримувати якісні медичні послуги. Хочеться прийти в амбулаторію, а тут зручно і красиво, доступні всі види першої допомоги. Сподіваємося, найближчим часом все це матимемо. Більше не доведеться їздити в Широке чи Кривий Ріг, аби здати загальний аналіз крові», – сказала місцева мешканка Світлана Калініченко.  

В амбулаторії облаштують лабораторію та ще кілька спеціалізованих кабінетів. Планують відкрити й аптечний пункт.

«Пацієнти зможуть отримати різні фізпроцедури. Встановлять нове обладнання – будемо на ньому працювати. Зокрема, зможемо знімати пацієнтам кардіограму. Будуть окремі кабінети щеплення та маніпуляційний, плюс – денний стаціонар», – зауважила медсестра Дар’я Смаровоз. 

Будівництво амбулаторії – на фініші. Підрядники наводять лад на прилеглій території. Уже облаштували пішохідні доріжки тротуарною плиткою, на черзі – висадка кущів і квітів.

«Я вражена. Нова медустанова нам дуже потрібна.  Було, прийдеш на укол і думаєш: «Хоч би цеглина не впала на голову». Отаке в нас було, – сказала місцева мешканка Галина Бабяк. – Транспорт у нас поганенько ходить: до Кривого Рогу не наїздишся. А тепер буде своя амбулаторія, під боком. Буде де пройти процедури, зробити крапельницю. Все, як годиться. Насилу ми дочекалися цієї хвилини». 

На Дніпропетровщині сучасні сільські амбулаторії вже відкрили у Лобойківці, Іванівці, Придніпровському та Прядівці.

У селі Шестірня Широківського району зводять нову амбулаторію.

 До недавна медичні послуги надавали у приміщенні ще 1914 році спорудження.

 «Коли почали будувати нову амбулаторію, люди спочатку не вірили. Аж тут раптом за лічені місяці таке гарне приміщення, і всередині краса. Люди чекають на відкриття», – розказала Наталія Слюзко.

  На відкриття чекають понад 2 тис мешканців.

Тепер людям не доведеться їздити за меддопомогою до райцентру чи в місто.

 «Ми хоч і в селі мешкаємо, але теж хочемо отримувати якісні медичні послуги. Хочеться прийти в амбулаторію, а тут зручно і красиво, доступні всі види першої допомоги», – сказала  Світлана Калініченко.

 В амбулаторії буде кілька кабінетів..

«Пацієнти зможуть отримати різні фізпроцедури. Зніматимемо кардіограму. Будуть окремі кабінети щеплення та маніпуляційний, плюс – денний стаціонар», – зауважила Дар’я Смаровоз.

 Доступність.

 Будівництво амбулаторії...

...– на фініші.

Підрядники наводять лад на прилеглій території.

«Я вражена. Нова медустанова нам дуже потрібна.  Бувало, прийдеш на укол і думаєш: «Хоч би цеглина не впала на голову». Отаке в нас було», – сказала  Галина Бабяк.

У регіоні має з’явитися загалом 18 сучасних амбулаторій

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux