Опубліковано 04 листопада 2020 року, 10:57

У Покровському на завершальному етапі реконструкція найбільшого в районі ліцею

На Дніпропетровщині за національною програмою «Велике будівництво» триває оновлення Покровського ліцею. Найбільшого навчального закладу не тільки у громаді, а й у районі. Там підрядники вже виконали понад 85% запланованих робіт. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Бондаренко. 

«Покращуємо соціальну інфраструктуру регіону. Оновлюємо існуючі та зводимо нові стадіони, дитячі садочки, школи. Зокрема, обласним коштом модернізуємо ліцей у Покровському. Об’єкт – частина програми Президента України «Велике будівництво», – зазначив очільник області Олександр Бондаренко. – Сучасний, теплий і комфортний заклад освіти – не лише для місцевих учнів, а й мешканців сусідніх населених пунктів. Верхні два реконструйовані поверхи експлуатуються, школярі там вже навчаються».

Будівлі ліцею – понад 40 років. Дотепер капітальний ремонт жодного разу не проводився. Зношені комунікації та система опалення потребували заміни, дах – перекриття, стіни – утеплення.

Під час реконструкції всі інженерні мережі оновили, встановили енергоощадні вікна. Нова покрівля – з профнастилу. Ззовні стіни оздоблені навісною вентильованою фасадною системою «марморок» теплого золотавого відтінку.

Малий корпус початкової школи завершений повністю. В основній будівлі готові третій і другий поверхи. Нині будівельники працюють на першому поверсі. Вони виконали демонтажні роботи, підлогу залили бетонною стяжкою і перейшли до внутрішнього оздоблення. Почали обшивати стіни гіпсокартоном, далі шпаклюватимуть та фарбуватимуть. Стеля запланована підвісна.

«Ще до канікул діти сіли за парти в реконструйованій частині ліцею. Робили селфі на фоні оновлених стін, з цікавістю все розглядали, обживалися, – розповіла директорка ліцею Людмила Каліберда. – Кожен поверх в нас різного кольору. На третьому навчальні класи бузкові, на другому – ніжного м’ятного кольору. Залишилося лише перший поверх довести до ладу. Робітники працюють активно, аби якнайшвидше закінчити об’єкт».

Коштом обласного бюджету та державної субвенції придбали меблі в усі класи і їдальню. А ще мультимедійне обладнання, комп’ютери і крісла в актову залу.

У Покровському ліцеї загалом навчається більше 800 учнів. Це мешканці десяти населених пунктів.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux