Опубліковано 18 червня 2021 року, 10:30

У Павлопіллі капітально ремонтують дитсадок

У Павлопіллі Першотравневської громади капітально ремонтують дитсадок. Підрядники термомодернізують фасад та осучаснюють приміщення. Оновлений заклад зможе прийняти 110 малюків. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«В області будуємо та реконструюємо дитсадки. Сучасні умови створюємо і для малюків Першотравневської громади. Капремонт у Павлопіллі – у розпалі», – зазначив Валентин Резніченко.

Павлопільський дитсадок «Сонечко» звели 30 років тому. У 90-ті він довгий час простояв закритий. Згодом зробили невеличкий ремонт в одному крилі й набрали 2 групи дітей. За час, що минув, у будівлі застаріли вікна, розвалилися ґанки, протікала покрівля.

Зараз садочок капітально ремонтують. Він вже із новим дахом. На фініші – термомодернізація фасаду та заміна вікон. Залишилося утеплити цоколь, зробити нові ґанки та пандуси.

«Чекаємо на відкриття нашого дитячого садочка. Ззовні він дуже гарний. Сподіваємося, і всередині буде все добре», – поділилася місцева Віта Левчик.

Всередині підрядники залили нову підлогу. На 2-му поверсі обшивають стіни гіпсокартоном та шпаклюють. На 1-му – підсилюють перестінки, розширяють дверні отвори.

«На 1-му поверсі – тепла підлога. Зараз монтуємо сучасну вентиляцію, яка забезпечуватиме повітрообмін із підігрівом. Дітям завжди буде комфортно», – розповів представник підрядної організації Андрій Лебедик.

Згодом приведуть до ладу територію. Викладуть плиткою тротуари, установлять 6 альтанок – для кожної групи. Облаштують і майданчик для занять фізкультурою.

«Матимемо спортивну та актову зали. Відкриємо музей народознавства. Нарешті буде і ясельна група. До нас вже просяться діти з сусідніх сіл. Плануємо організувати для них підвіз», – сказала директорка дитсадка Любов Вишневецька.

«Я зараз сиджу вдома з бабусею. А хочу ходити до садочка. Там буду спати, гуляти та гратися з дітками», – поділилася трирічна Аріна Гоцало.

Капремонт павлопільського дитсадка – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

У Павлопіллі осучаснюють дитсадок «Сонечко»

Роботи і ззовні,..

..і всередині

У садочку буде 6 груп

Він зможе прийняти 110 малюків

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux