Опубліковано 18 вересня 2020 року, 15:07

У Нікополі завершують реконструювати стару амбулаторію під сучасну дитячу лікарню

Будівлю старої Нікопольської амбулаторії на проспекті Трубників перетворюють на сучасну дитячу лікарню. Реконструкція – державним та обласним коштом. Основні роботи вже виконані. Загальна готовність об’єкту – 95%, повідомив голова облдержадміністрації Олександр Бондаренко. 

«Діти – наше майбутнє. Піклування про їх здоров’я завжди буде пріоритетом. Саме для маленьких жителів області реконструюємо медзаклад на проспекті Трубників у Нікополі. Будівлю готуємо під сучасну дитячу лікарню зі стаціонаром, власною лабораторією та консультативно-діагностичним відділенням. В оновленому корпусі прийматимуть кваліфіковані фахівці. Місць вистачить не лише на нікопольчан, але й на пацієнтів із району», – зазначив очільник регіону Олександр Бондаренко. 

Оновлену лікарню обладнали пожежною сигналізацією, системами вентиляції та кондиціонування. Внутрішнє оздоблення готове повністю. Зображені на шпалерах яскраві кульки, казкові слони, машинки, кораблики та дракони допомагатимуть малечі швидше одужати. Стіни і кахлі також різнокольорові.

Нині залишилися «ремонтні дрібниці». Прикрутити плінтус, а ще встановити останні розетки та вимикачі.

Незабаром привезуть виготовлений на замовлення підйомник для пацієнтів з інвалідністю.

«Будівля післявоєнних років, тож фактично її перебудували наново. Під час демонтажу залишалися одні стіни, які подекуди довелося укріплювати. Замінили стару дощату підлогу та всі інженерні мережі, дах, вікна. Найцікавіше було реставрувати фасад, що зберіг елементи минулих часів. Ми намагалися зберегти його історичну самобутність. Разом із тим використовували сучасні технології. Корпус вийшов теплий і затишний», – розповів головний інженер генпідрядної компанії Андрій Петров.  

На першому поверсі дитячої лікарні розміститься поліклініка і консультативно-діагностичне відділення. На другому – стаціонар на 30 ліжок. У кожній палаті передбачений окремий санвузол та душова. У коридорах – гірки-літаки та гойдалки. Третій поверх – адміністративний. Там буде актова зала і кімната телемедицини.  

Поряд з будівлею облаштували справжній міні-парк. Виклали з тротуарної плитки доріжки, провели освітлення, встановили лавки. Вже завезли молоденькі сакури, ще запланована висадка ялин, кущів ялівцю. Незабаром перед будівлею постелять рулонний газон. Вже на своєму місці запланований проєктом дитячий майданчик.

Коштом меценатів та місцевого бюджету у реконструйоване приміщення придбали меблі та необхідну техніку. У кожній палаті будуть нові функціональні ліжка, телевізори, холодильники, шафи і тумби. Око радуватимуть іграшки, а вікна прикрашатимуть римські штори з веселим візерунком.  

Після відкриття тут щодня прийматимуть близько 250 маленьких нікопольчан.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux