Опубліковано 27 лютого 2019 року, 11:30

У Нікополі стару будівлю поліклініки реконструюємо під дитячу лікарню – Валентин Резніченко

Дніпропетровська облдержадміністрація реконструює у Нікополі стару триповерхову будівлю поліклініки. Там розташують сучасну дитячу лікарню. Вперше в історії міста медзаклад отримає власне приміщення. Там буде і стаціонар, і діагностичне відділення, і амбулаторія. Все – в одній будівлі. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

 «Забезпечити доступ до якісної медицини всіх мешканців області – таке завдання Президента України Петра Порошенка. За чотири роки реконструювали та звели «з нуля» 36 медзакладів, –   зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. – У Нікополі дитяча лікарня ніколи не мала окремого приміщення. Після реконструкції триповерхової старої будівлі маленькі пацієнти обстежуватимуться та лікуватимуться у сучасних умовах».

 Про окрему будівлю дитячої лікарні мріяли багато поколінь нікопольчан. Різні відділення розкидані містом, а це – незручності і для батьків, і для маленьких пацієнтів.

«На рентген треба везти дитину в одне місце, на УЗД – в інше, до вузькопрофільних фахівців – у третє. Це дуже незручно. Добре, якщо і стаціонар, і поліклініка, і обстеження будуть в одній будівлі», – поділилася мешканка Нікополя Тетяна Чаплигіна.

Дитячу лікарню розташують у триповерховій будівлі колишньої поліклініки. Нині її реконструює Дніпропетровська облдержадміністрація.

«Понад 30 років Нікополь чекав на дитячу лікарню. Нарешті в одній будівлі буде консультативно-діагностичний центр, стаціонар, лабораторне, рентгенологічне відділення, – сказав головний лікар дитячої міської лікарні В’ячеслав Мальгін. – Маємо висококваліфікованих фахівців – окулістів, ЛОР-лікарів, невропатологів, кардіологів, хірургів, травматологів, ендокринологів, гастроентерологів. Вони прийматимуть пацієнтів із Нікопольського, Томаківського районів, сусідніх Марганця і Покрова». 

 Нині фасад будівлі вже утеплений. Його облаштовують декоративною штукатуркою.

«Нарешті не треба буде їздити з дитиною на обстеження до обласного центру. Всі медпослуги матимемо у себе в місті. Дякуємо всім, хто допомагає зробити це у Нікополі», – сказала місцева Лариса Єрьоміна.

 Всередині підрядники замінили комунікації. У розпалі – оздоблювальні роботи. На третьому поверсі стіни підготовили під фарбування, підлогу – під лінолеум. На інших – монтують стелю. Кипить робота й у підвалі – там підлогу облаштовують кахлем.

«Плануємо закупити сучасне обладнання для гастроскопії, УЗД  та рентген-діагностики, анестезії. У стаціонарі облаштуємо палату інтенсивної терапії. Будуть і сімейні палати – для перебування дітлахів із батьками, – зазначила педіатр Олена Полякова. – Бачили осучаснену лікарню ім. Руднєва у Дніпрі – це просто космос! Працювати у таких умовах – щастя. Коли лікарня скоріше нагадує затишну оселю, аніж медзаклад, то і одужання приходить швидше».

 На добу дитяча лікарня Нікополя прийматиме понад 200 маленьких пацієнтів – мешканців міста та найближчих населених пунктів. Буде і стаціонар на 36 ліжок.

Дніпропетровська ОДА реконструює у Нікополі стару будівлю під дитячу лікарню

Вперше нікопольська дитяча лікарня матиме власне приміщення

«Добре, якщо і стаціонар, і поліклініка, і обстеження будуть в одній будівлі», – Тетяна Чаплигіна

Фасад будівлі вже утеплений

«Понад 30 років Нікополь чекав на дитячу лікарню. Нарешті в одній будівлі буде консультативно-діагностичний центр, стаціонар, лабораторне, рентгенологічне відділення», – В’ячеслав Мальгін

У розпалі – внутрішнє оздоблення

На фініші – облаштування кімнат на третьому поверсі

На другому поверсі стіни готують під фарбування,..

..кладуть плитку,..

..монтують стелю

«У стаціонарі облаштуємо палату інтенсивної терапії. Будуть і сімейні палати – для перебування дітлахів із батьками», – Олена Полякова

Облаштують і стаціонар на 36 ліжок

«Нарешті всі медпослуги матимемо у себе в місті. Дякуємо всім, хто допомагає зробити це у Нікополі», – Лариса Єрьоміна

На добу дитяча лікарня Нікополя прийматиме понад 200 маленьких пацієнтів


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux