Опубліковано 23 серпня 2021 року, 10:27

У Кривому Розі на флагшток-велетень підняли Державний Прапор

У криворізькому  парку Героїв відкрили флагшток-велетень – заввишки 72 м. Навколо створили затишний сквер. Там пройшли урочистості до Дня Прапора. Підняли один із головних державних символів – величезний синьо-жовтий стяг. Такі церемонії пройшли по всій Україні. 

«Сьогодні велике сімейне свято – День Державного Прапора. По всій Україні і за її межами в небо здіймуться тисячі синьо-жовтих прапорів, – сказав Президент України Володимир Зеленський під час підняття Прапора у Черкаській області. – Синьо-жовтий стяг – більше, ніж прапор. Це міст, що з'єднує десятки поколінь. Разом піднімаємо наш Прапор і піднімаємо Україну».

Флагшток у Кривому Розі звели за програмою Президента «Велике будівництво».

«Знакове місце з’явилося в Кривому Розі. Тут особлива атмосфера. Її може відчути кожен, хто завітає на площу», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Криворізький флагшток височіє над землею на 72 м. На ньому майорить величезний Державний Прапор – 12 на 18 метрів. Його добре видно з різних точок міста.

«Я народився і виріс у Кривому Розі. Для мене дуже важливо, щоб наше місто завжди було під синьо-жовтим прапором. Тому що це і символ нашої країни, і символ нашої незламності, і символ того, що ми можемо самі обирати своє майбутнє», –  сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Конструкція флагштока в Кривому Розі ніби «виростає» з-під землі. «Секрет» у тому, що кронштейни, щогли та кріплення до бетону «сховали» під землю. каже проєктувальник Андрій Матвєєв.

«Ми починаємо відзначати 30-річчя Незалежності України великим святом. У Кривому Розі піднявся Прапор на один з найбільших в Україні флагштоків. Це наш символ віри в себе, віри один в одного. Нашого об'єднання заради того, щоб країна розвивалася», – підкреслив заступник Криворізького міського голови Сергій Мілютін.

Навколо облаштували невеличкий сквер. Під час його проєктування використовували природний рельєф місцевого ландшафту. До флагштока з боку проспекту веде «місячна доріжка». Ввечері її «окреслює» м’яке світло. Сходинки зробили з чорного граніту. Вони – із «прихованим» підсвічуванням.

«Прийшли подивитися на підняття великого Прапора України всією родиною. Вдячні нашому Президенту за те, що містянам тепер є де зібратися, щоб разом відзначити державне свято», – поділилася місцева Марина Векленко

Головна прикраса скверу – яскраві панно, вмонтовані у сталеві стели. На них – знайомі всім українцям символи: Петриківський розпис, Половецька Баба, Тарас Шевченко, Козак Мамай. Є образи, близькі криворіжцям. Це славнозвісний кар’єр та сучасний бренд міста. «Ріг достатку», виконаний у «металургійних» кольорах, гармонійно вписали у «вишиванку».

Зображення на панно виконали майстри Дніпропетровщини. Використовували давню техніку гарячої художньої емалі.

«Техніка гарячої емалі бере початок із Давнього Єгипту. Вона дуже практична і довговічна. Виріб зберігає яскравий колір століттями. Не «боїться» ультрафіолетових променів, вологи, перепадів температури», – розповіла художниця, яка працювала над панно, Аліна Набока. 

Стели з панно оснастили QR-кодами. За допомогою смартфона можна дізнатися більше про кожне зображення. Інформація – українською та англійською мовами.

«Добре, що у нас з'явилося таке знакове місце: флагшток і чудовий сквер. Воно символізує єдність і незалежність», – розповів мешканець Кривого Рогу, заслужений шахтар України Олександр Ласкін.

«Будемо дивитися на цей Прапор і пишатися тим, що ми – криворіжці», – сказала місцева Світлана Ласкіна.

Територію нового скверу озеленили. Встановили лави.

У Кривому Розі відкрили новий флагшток

Його встановили у парку Героїв

Містяни тепер мають знакове місце

Там пройшли урочистості до Дня Прапора

Криворіжці святкують державне свято..

..разом з усією країною

Флагшток у Кривому Розі -..

..частина програми Президента «Велике будівництво»

Такі церемонії пройшли по всій Україні

Навколо флагштока - затишний сквер

Величезний Державний Прапор добре видно з різних точок міста

Синьо-жовтий стяг - символ єдності українців..

..та незламності

День Прапора як державне свято в Україні відзначають з 2004 року


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux