Опубліковано 15 листопада 2018 року, 09:30

У Кам’янському реконструюємо півстолітній спорткомплекс «Прометей» – Валентин Резніченко

У Кам’янському в розпалі реконструкція спорткомплексу «Прометей». Наразі роботи ведуться на тенісних кортах – критому та відкритих. За словами підрядників, покриття на них буде, як на найсучасніших тенісних аренах світового рівня. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко. 

«Будівництво нових спортивних об’єктів та реконструкція вже існуючих – таке завдання Президента України Петра Порошенка. На Дніпропетровщині оновлюємо більше 20-ти спорткомплексів, стадіонів, спортивних майданчиків, міні-футбольних полів. Сучасні умови – для виховання здорової української нації», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

З весни в Кам’янському триває осучаснення місцевого спорткомплексу «Прометей». У першу чергу взялися за аварійний «Палац тенісу».

«Палац використовувався не тільки для ігри в теніс, а й для інших видів спорту з 1973 року. За цей час тут не було жодного капремонту. Будівля перебувала в аварійному стані: руйнувалися несучі конструкції, стіни пішли тріщинами, у фундаменті утворилися порожнини. Тому будову конче треба було рятувати. Дякуємо області, що виділила кошти на реконструкцію», – розказав директор СК «Прометей» Вадим Логвін. 

У першу чергу будівельники зупинили руйнування будівлі й усилили конструкції. Також замінили дерев’яні вікна на енергозберігаючі, провели систему вентиляції. Наразі міняють стелю, опалення й електропроводку, утеплюють фасад.

У плані – ремонт душових й роздягалень, установка трибун на півтисячі місць, монтаж обладнання для прямих трансляцій.   

У трьох залах критого тенісного корту – основному та тренувальному – укладуть сучасне покриття американського виробництва. Воно буде таким, як на найсучасніших світових тенісних аренах – 11-шаровим. Матеріал уже в дорозі, монтуватимуть його представники іноземної фірми. 

«Приємно, що спорткомплекс перестав приходити в занепад і в нього вдихнули друге життя. Діти, батьки і тренери з нетерпінням чекають на завершення ремонтних робіт. Всім, хто причетний до цієї справи, велике спасибі. Маємо на меті заохотити до спорту якомога більше молоді. Це майбутнє міста, країни, нації», – сказав чемпіон світу з плавання, президент федерації з плавання Кам’янського Дмитро Краєвський. 

У проекті реконструкції – і вісім літніх кортів. Два з них також матимуть професійне покриття – хардове, яке обіцяє не пошкоджуватися в процесі активних ігор. Інші шість – залишаться ґрунтовими: їх приведуть до ладу.

«Ми всі дивимося телевізор і бачимо, які корти за кордоном. Хочеться такі ж мати і в себе на Батьківщині – з нормальним покриттям, комфортними роздягальнями й душовими», – розказав любитель великого тенісу Раміл Алієв. 

СК «Прометей» займає площу 12 га. Крім кортів, у його складі – два великі футбольні поля, легкоатлетичний манеж.

У спорткомплексі працюють секції баскетболу, черлідінгу, художньої гімнастики, тенісу, футболу, легкої атлетики, греко-римської боротьби. Займаються більше 600 дітей.

У Кам'янському ...

...триває реконструкція спорткомплексу «Прометей».

 У першу чергу взялися за аварійний «Палац тенісу».

Ось таким він буде після реконструкції.

Утеплюють фасад.

«Приємно, що спорткомплекс перестав приходити в занепад і в нього вдихнули друге життя. Діти, батьки і тренери з нетерпінням чекають на завершення ремонтних робіт. Всім, хто причетний до цієї справи, велике спасибі», – сказав Дмитро Краєвський.

Роботи всередині.

Замінили систему вентиляції.

Передусім будівельники усилили конструкції.

На цьому місці встановлять трибуни на півтисячі місць.

У трьох залах тенісного корту укладуть сучасне покриття американського виробництва.

Облаштування прилеглої території.

У проекті реконструкції – і вісім літніх кортів.

 «Ми всі дивимося телевізор і бачимо, які корти за кордоном. Хочеться такі ж мати і в себе на Батьківщині – з нормальним покриттям, комфортними роздягальнями й душовими», – розказав Раміл Алієв.

У спорткомплексі працюють 7 секцій.

Наразі Дніпропетровська ОДА оновлює в регіоні більше 20-ти  спортоб'єктів.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux