Опубліковано 17 квітня 2020 року, 16:14

У Дніпропетровській ОДА запрацювала «гаряча лінія» психологічної підтримки жінок

Мешканки Дніпропетровщини, які відчувають потребу у психологічній підтримці під час карантину, можуть звернутися на «гарячу лінію» – 0-800-505-085. Допомогу надаватимуть кваліфіковані психологині-практики. Насамперед – жінкам з інвалідністю, мамам особливих дітей, ветеранкам, медичкам, поліціянткам, а також поважного віку – 60+.  Всі консультації – безкоштовні. Про це повідомила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ірина Грицай.

«Період вимушеної самоізоляції під час карантину жінки переживають як стрес. У цей час вони не можуть повноцінно реалізуватися у соціумі, а вдома – знайти куточок для усамітнення. Аби допомогти жінкам із найбільш вразливих соціальних груп пережити цей непростий період, відкрили «гарячу лінію». З ініціативою до нас звернулася громадська організація “Gender Stream”. Вона залучила для консультацій 12 психологів. ОДА зі свого боку надала технічну підтримку», – розповіла заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ірина Грицай.

«Гаряча лінія» працюватиме щонайменше до середини червня. Телефон – 0-800-505-085.

«Консультації надаватимуть фахівці у кризовій психології, які мають багатий практичний досвід. Робота «гарячої лінії» – наш перший крок. У планах – створити групи онлайн-підтримки. Аби люди не почувалися самотніми, мали можливість знайомитися та спілкуватися одне з одним і в карантин», – сказала психотерапевт Тетяна Конрад. 

Психологині чергуватимуть по двоє. Звертатися на лінію підтримки можна у будні – з 14:00 до 18:00.

«Наші потенційні клієнтки – жінки з невеликими статками, яким через карантин скоротили зарплатню. А також ті, хто залишився вдома наодинці. Або, навпаки, знаходиться разом із іншими членами родини в оселі, де мало простору для усамітнення. А ще – медички та поліціянтки, які наразі працюють в екстремальних умовах, – підкреслила засновниця громадського руху “Gender Stream” Ольга Полякова. – Закликаємо звертатися на «гарячу лінію» жінок із найбільш вразливих верств, та надаватимемо допомогу всім, хто її потребуватиме».

Проєкт психологічної підтримки жінок Дніпропетровщини реалізує облдержадміністрація разом із ГО “Gender Stream” та Міжнародною організацією “Український жіночий фонд”.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux