Опубліковано 17 квітня 2020 року, 15:19

Лікарі Дніпропетровщини долучились до відеоконференції з італійськими епідеміологами та інфекціоністами   

Лікарі Дніпропетровщини обговорили з італійськими колегами актуальні питання лікування та профілактики COVID-19. Обмінювалися досвідом онлайн у форматі питання-відповідь. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

«Наше завдання зараз допомогти лікарям у боротьбі з COVID-19. За сприяння Обласного штабу протидії коронавірусу проводимо для них міжнародні відеоконфереції. Сьогодні вийшли на зв'язок з великим регіоном Італії, який сильно постраждав від коронавірусу, але вже майже подолав хворобу»– зазначив Олександр Бондаренко. 

«Таке спілкування дуже корисне для наших епідеміологів, анестезіологів та інфекціоністів, – додав директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валерій Сердюк. – Ми лише входимо у пік захворюваності. На щастя, завдяки ефективним заходам, не маємо такої складної картини як в Італії. Та мусимо бути насторожі». 

До онлайн-конференції долучилися понад півтисячі лікарів з області. Це керівники управлінь охорони здоров’я області, головні лікарі, медпрацівники госпітальних баз, де лікують пацієнтів з коронавірусом.  

Від італійської сторони – професор з Ломбардії  Алессандро Міані та епідеміолог Пріско Пісцітеллі. 

Італійські фахівці розповіли, які з протиепідемічних заходів у них в країні найефективніші. Обговорили, які схеми лікування є дієвими та чи потрібно призначати противірусну терапію пацієнтам з легкою і середньою формою захворювання.  Окремо приділили увагу розробці вакцини від COVID-19.

«Ми опинилися в епіцентрі пандемії і побачили, наскільки вірус небезпечний. Нині готові ділитися знаннями. Будемо раді, якщо вдасться запобігти великій кількості смертей в Україні», – зазначив професор Алессандро Міані. 

Міжнародні відеоконференції планують проводити регулярно. Лікарі області вже спілкувалися онлайн з відомим ізраїльським професором Аллоном Мозесом. На черзі телеміст з китайськими фахівцями. 

Нині в Україні майже 4,7 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу.  З них на Дніпропетровщині – 94. Дев’ять  мешканців області вже одужали.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux