Опубліковано 26 червня 2020 року, 14:11

У Дніпропетровській ОДА відбулося перше після послаблення карантину засідання громадської ради 

У Дніпропетровській ОДА – святкове засідання громадської ради. Воно присвячене прийдешньому Дню Конституції. Звітували про роботу консультативно-дорадчого органу під час карантину. Обговорили питання ремонту і будівництва доріг між селами регіону. Із вітальним словом до присутніх звернувся очільник області Олександр Бондаренко. 

«Нині на Дніпропетровщині близько 6 тис громадських організацій. І вони опікуються найрізноманітнішими питаннями: децентралізації, соціальними, освітніми, екологічними, правовими, енергетичними. А ще багато роблять для того, щоб захищати права та свободи громадян, передбачені Конституцією, – зазначив Олександр Бондаренко. – Тож радий вітати сьогодні представників  громадськості. Пропоную об’єднатися заради розвитку регіону. Ми відкриті до конкретних ідей та готові як партнери приєднатися до ваших ініціатив». 

Голова облдержадміністрації й сам запропонував учасникам спільно реалізувати декілька проєктів. Зокрема, з підтримки ветеранів Другої світової війни, багатодітних та одиноких матерів. Наступна пропозиція – організація спільної варти з контролю за перевантаженням доріг, забрудненням річок і повітря.

«Можемо вже, нарешті, повернутися до повноцінної роботи. Хоча і під час суворого карантину громадська рада працювала, щоправда дистанційно, – розповів голова громадської ради Віктор Кучинський. – Ми проводили моніторинг закупівель. Домовилися з фермерами про безкоштовну передачу 30 тон овочів малозабезпеченим мешканцям області. Готувалися до круглих столів. Добре, що обласна влада нас підтримує. Вдячні голові ДніпрОДА, що завітав на засідання. Будемо співпрацювати у найважливіших сферах».  

Під час засідання обговорили необхідність допомоги родинам загиблих героїв АТО/ООС. Створили робочу групу з опрацювання цього питання.

Ще одне питання порядку денного – проєктування та будівництво дороги між селищами Обухівка та Миколаївка. Пропонують підписати тристоронній меморандум між ОДА, громадою та Держгеокадастром щодо наміру прокладення нового автошляху.  

Громадська рада – консультативно-дорадчий орган при облдержадміністрації.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux