Опубліковано 19 грудня 2018 року, 15:30

У Дніпропетровській облдержадміністрації показали фільм про військовополонених та зниклих безвісти на Донбасі

Про життя тих, котрі пройшли пекло. У Дніпропетровській облдержадміністрації презентували документальний фільм «Вірю. Чекаю. Молюся». Стрічка розповідає історії військовополонених, зниклих безвісти та їхніх родин. Герої – бійці і волонтери, що стали на захист країни на Сході. 

 Протягом години – про найболючіше. У документальному фільмі «Вірю. Чекаю. Молюся» власні історії розповіли військові та волонтери, що пройшли полон та батьки, котрі чекали й все ще чекають повернення своїх безвісти зниклих дітей.

«Воював на Сході у 2014-2016 роках. Чотири місяці був у полоні. Багато наших хлопців загинуло та зникло безвісти у так званому «зеленому коридорі». Погодився взяти участь у зйомках фільму, бо хочу, щоб люди знали правду», – сказав звільнений з полону боєць батальйону «Донбас» Віталій Фоменко.

Стрічка доповнена коментарями представників служби «Евакуація 200», судмедекспертів, психологів та капеланів. Відеоряд – хроніка та матеріали, надані героями фільму.

«Люди повинні знати, через що сьогодні проходять інші на Сході країни. Вони там,  щоб наше мирне життя тут лишилось незмінним. Цей фільм - спроба зрозуміти цих людей і привернути увагу до проблем, з якими вони стикаються, – розповіла  режисер стрічки Катерина Стрельченко. – деяких героїв було дуже важко вмовити поділитися своєю історією. Кожна розмова – важке занурення у спогади. Спілкувалися з героями не одну годину».  

 Показ фільму відбувся у великій залі ОДА. Завітали небайдужі дніпряни та гості міста.

«Вважаю, що такі фільми має побачити кожен. Це важливо для країни. Тут показано ті речі, які не повинні відбуватися з людиною. Це урок для всіх нас», - поділився дніпрянин Олексій. 

 Подібна презентація в ОДА – не вперше.

 «Маємо щомиті пам’ятати, що в нашій країні війна. Бути уважними до тих, хто зупинив її. Вдячні тим, хто взяв участь у створенні цього фільму, – розповів заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко. – У Дніпропетровській облдержадміністрації постійно організуємо різноманітні виставки, презентації, концерти та акції, присвячені нашим героям». 

 Фільм «Вірю. Чекаю. Молюся» зняла студія «12 кадр».

 У Дніпропетровській облдержадміністрації презентували документальний фільм «Вірю. Чекаю. Молюся»

Стрічка розповідає історії військовополонених, зниклих безвісти та їхніх родин

Герої – бійці і волонтери, що стали на захист країни на Сході

 Протягом години – про найболючіше

 Віталій Фоменко:  «Я воював на Сході у 2014-2016 роках. Чотири місяці був у полоні. Погодився взяти участь у зйомках фільму, бо хочу, щоб люди знали правду»

Стрічка доповнена коментарями представників служби «Евакуація 200», судмедекспертів, психологів та капеланів

 Відеоряд – хроніка та матеріали, надані героями фільму

 Катерина Стрельченко: «Люди повинні знати, через що сьогодні проходять інші на Сході країни. Вони там,  щоб наше мирне життя тут лишилось незмінним. Цей фільм - спроба зрозуміти цих людей і привернути увагу до проблем, з якими вони стикаються»

Показ фільму відбувся у великій залі ОДА

 Олексій: «Вважаю, що такі фільми має побачити кожен. Це важливо для країни. Тут показано ті речі, які не повинні відбуватися з людиною. Це урок для всіх нас»

Подібна презентація в ОДА – не вперше

Фільм «Вірю. Чекаю. Молюся» зняла студія «12 кадр»

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux