Опубліковано 12 червня 2017 року, 15:30

У ДніпроОДА відзвітували про зроблене
Збільшення бюджетів громад, будівництво важливих соцоб’єктів та нові громади - про впровадження децентралізації під час щотижневого публічного звіту розповів перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман.

З початку року об’єднані громади Дніпропетровщини отримали у власні бюджети 430 мільйонів гривень.

«Фактично за всю історію такого не було… Бюджети громад, створених у 2016 році, зросли в 1,5 рази. Наприклад, доходи Солонянської громади за п'ять місяців зросли на 7 мільйонів гривень, Томаківської – на 6, Новоолександрівської – більш ніж на 10 мільйонів», - зазначив Олег Кужман.
 
Цьогоріч на Дніпропетровщині створили 15 нових громад. ОДА вже передала до Центрвиборчкому документи на призначення дати перших виборів, на яких мешканці оберуть очільників громад та депутатів. До кінця 2017-го планують об’єднатися ще щонайменше чотири громади.

У Дніпрі запрацював регіональний Центр розвитку місцевого самоврядування. Тут допомагають розвиватися вже існуючим громадам і тим, хто тільки-но збирається об’єднатися.

«У всіх сферах ідуть консультації. Це й регіональна політика - як готувати відповідні інфраструктурні проекти, як займатися сьогодні підтримкою культури, охорони здоров’я…Фактично кожен день проходять тренінги для тих громад, які сьогодні вже працюють», - розповів Олег Кужман.
 
Об’єднані громади Дніпропетровщини за останній рік реалізували близько 300 інфраструктурних проектів. Це будівництво нових дитсадків, організація центрів надання адмінпослуг, ремонті шкіл, доріг, сільських клубів.

У двох громадах цього року з’являться Центри безпеки громадян.

«Один буде у Святовасилівській громаді. Це одноповерхова будівля, побудована за сучасними технологіями. У ній передбачені бокс для пожежної техніки, роздягальні, навчальні класи, душові, кухня. Фактично, це пожежна охорона, але більш сучасного європейського зразку… Ще один центр з’явиться в Слобожанській громаді», - повідомив Олег Кужман.
 
Команда Валентина Резніченка разом з Центром розвитку місцевого самоврядування першими в Україні розробили комплексну стратегію децентралізації.

«Це посібник для громад, в якому зібрані рекомендації з розвитку у 12 основних галузях: від соціального захисту до електронного урядування», - зазначив Олег Кужман.

Відео публічного звіту за посиланням. Подивитися можна й презентацію.

(See attached file: Щотижневий_звіт_12.06.2017.pptx)


Об’єднані громади Дніпропетровщини отримали у власні бюджети 430 мільйонів гривень


У Дніпрі відкрився Центр розвитку місцевого самоврядування


У громадах області з'являться Центри безпеки громадян


На Дніпропетровщині розробили комплексну стратегію децентралізації


Про це розповів Олег Кужман під час щотижневого звіту


Черговий звіт обласної влади - наступного понеділка





Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux