Опубліковано 17 грудня 2021 року, 14:30

У ДніпроОДА нагородили переможців дитячого талант-фесту «Z_ефір»-2021

 На Дніпропетровщині фінішував обласний фест дитячих талантів «Z_ефір»-2021. Фіналістів та переможців нагородили в облдержадміністрації. Тисячна зала наповнилася юними зірочками. Лауреати презентували власні номери зі сцени наживо. Понад 200 учасників гала-концерту привітала заступниця голови ОДА Ольга Горб.

«У цій залі – найталановитіші зірочки Дніпропетровщини. Хлопці та дівчата креативного, драйвового, цікавого Z-покоління, – сказала Ольга Горб. – Цьогоріч журі мало надскладне завдання: обирати кращих у форматі онлайн. Переглянули понад 1,5 тисячі заявок від колективів та солістів. Потім був другий тур, полуфінал і фінал. І ось нарешті – довгоочікуваний завершальний гала-концерт. Вітаємо наших переможців та призерів! Ви – найкращі!».

Учасники фесту «Z_ефір» змагалися у 4-х жанрах та у двох вікових категоріях: 5-10 та 11-16 років.

Серед вокалістів кращими стали Мирослава Воробейчик із Кривого Рогу, Варвара Журба із Нікополя, дитячий хор «COLOR MUSIC» із Дніпра та криворізький колектив «Дитячий світ».

«Учасникам хору – від 6 до 14 років. Одночасно на сцені співають 38 дітей. Для виступів підбираємо найсучасніший репертуар. Самостійно готуємо інструментальне аранжування, розкладаємо на голоси», – розповіла керівниця хору «COLOR MUSIC» Олена Петрикова.

«Мені подобається виступати. Тут у мене багато друзів. А ще пишаюся власним колективом. На ютюбі вже маємо 58 млн переглядів. Це 2-й результат у світі серед дитячих хорів», – поділився 7-річний переможець Степан Петриков.

У хореографії найкращими визнали номери Софії Луніної із Дніпра, Діани Кім із Апостолового, дніпровського народного ансамбля «Колесо» та криворізького художнього колективу «Ювента».

«Хореографією займаюся вже 10 років. На конкурс я сама ставила свій танець, без керівника. Він у сучасному жанрі контемпорарі. У виступ намагаюся вкласти всю себе, за допомогою рухів донести до глядача власні почуття та енергію», – розповіла переможниця Діана Кім.

В інструментальному жанрі першість здобули Юрій Прогонний та Данило Олейниченко з Павлограду, ансамбль «Юні віртуози» з Обухівки, оркестр "Tutti" з Дніпра.

«Уже втретє беру участь в обласному фестивалі. Раніше не виходив навіть у 2-й тур. Все через те, що боявся виступати на публіку. Але зміг перебороти себе – і ось маю результат, – поділився переможець Данило Олейниченко. – Вважаю, такі конкурси потрібні всім юним виконавцям. Для росту і розвитку таланту».

В оригінальному жанрі переможцями стали Максим Науменко з Покровського та Емма Кудла з Кривого Рогу.

Загалом нагороди отримали 42 лауреати «Z_ефіру»-2021. В окремій номінації «Гордість» відзначили два колективи за винятковий талант і майстерність. Це багаторазові переможці обласного фесту, танцювальні ансамблі «Юність» із Павлограду та «Сюрприз» із Дніпра.

«Наше завдання – подарувати юним учасникам дитинство. Окрім виступів, багато мандруємо разом. Усі номери сповнені веселощами, розвагами та пустощами. Те, чим живе малеча, що для неї найближче», – сказав керівник народного ансамбля «Сюрприз» Євген Мінько.

«Танцюю в ансамблі «Сюрприз» із 3-х років. Подобається розучувати нові рухи, бути актором на сцені. Під час виступу хочеться показати всім глядачам, який у нас чудовий колектив», – поділилася переможниця Маша Затолокіна.

Обласний фест «Z_ефір»-2021 стартував у березні. Учасниками стали майже 20 тис дітей від 5 до 16 років. Відбір кращих відбувався у декілька етапів онлайн. Переможцями визнали 14 колективів та солістів.

Переможці серед вокальних колективів – дитячий хор «COLOR MUSIC»

 Фіналісти вражали яскравими костюмами і своїми талантами

Учасникам влаштували справжнє свято

Дітей вітав Святий Миколай

Відбіркові етапи проводили онлайн. Фіналістів зібрали вже на гала-концерт

На згадку – кольорові світлини та позитивні емоції

Щира радість перемоги

 Кращих обрали в чотирьох номінаціях

На гала-концерт завітали понад 200 фіналістів

Ніхто не залишився дипломів…

…та подарунків

Учасники – з усієї області

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux