Опубліковано 12 листопада 2019 року, 14:11

У Дніпрі пройшов перший в Україні форум з сексуальної освіти

Статеве виховання та сексуальна просвіта. У Дніпрі пройшов перший в Україні форум «Sex Education Dnipro». Більше сотні молодіжних працівників та студентів з усієї області зібралися у Дніпропетровській ОДА. Власними напрацюваннями з ними поділилися сертифіковані тренери, психологи, лікарі та науковці.

«Понад три роки тому облдержадміністрація спільно з міжнародним товариством GIZ започаткували новий напрямок роботи – сексуальна освіта для молоді. За цей час провели багато просвітницьких зустрічей, тренінгів та семінарів. Сертифікували більше сотні тренерів та запровадили спецкурси у навчальних закладах. Форум «Sex Education Dnipro» підводить підсумки нашої роботи у цій галузі, – зазначила заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ірина Грицай. – На цьому не зупиняємось. Адже розуміємо, що якісна сексуальна освіта  – ключ до загального та репродуктивного здоров’я нашої молоді».

У програмі форуму – презентації та дискусії з найактуальніших питань. Серед них – сексуальна освіта для молоді, вплив харчування на жіноче здоров’я, нормативно-правові засади попередження сексуального насильства в Україні.

«Для нашого суспільства ця тематика не просто актуальна – вона болюча. Минулого року в Україні стали мамами 118 дівчат віком до 14 років та  понад 5 тисяч дівчат – від 15 до 17 років. Це означає, що саме тоді, коли дівчина вперше закохалася та почала прагнути фізичного контакту, їй не розповіли про статеві стосунки та не навчили користуватися контрацепцією. Бо ці теми в нас – табуйовані. На жаль, інформацію про секс діти отримують не від батьків та вчителів, а від своїх однолітків, – розповів тренер із сексуальної освіти, практичний психолог Микола Красуля. – Будемо робити усе, що молодь мала якісні знання та розуміла, що секс – це не лише дія, а ще й любов та повага одне до одного».

До форуму долучились більше сотні учасників – представників навчальних закладів Дніпропетровщини.

«Теми, які підіймаються на форумі, актуальні не тільки для студентів, а й для викладачів.  Адже ми маємо навчати дітей культурі стосунків один з одним. Ці питання не висвітлюються у окремих курсах, ми обговорюємо їх під час виховних годин. Впевнена, що тепер  зможемо краще донести до наших студентів  цю важливу інформацію», – сказала заступниця директора з навчально-виховної роботи Дніпровського коледжу залізничного транспорту Марина Серединська. 

Форум «Sex Education Dnipro» організували Дніпропетровська ОДА та Дніпровська академія неперервної освіти.

У Дніпрі пройшов перший в Україні форум «Sex Education Dnipro»

Його провели у Дніпропетровській ОДА

«Форум «Sex Education Dnipro» підводить підсумки нашої роботи у галузі сексуальної освіти. На цьому не зупиняємось. Адже розуміємо, що якісна сексуальна освіта  – ключ до загального та репродуктивного здоров’я нашої молоді», – заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ірина Грицай

На форумі – більше сотні учасників

Працівники молодіжної роботи та студенти з усієї області

Із доповідями виступили сертифіковані тренери та експерти

За розвиток сексуальної освіти спікерам вручили подяки

Разом обговорили найактуальніші питання

Зокрема – сексуальна освіта молоді в Україні

 «На жаль, інформацію про секс діти отримують не від батьків та вчителів, а від своїх однолітків. Будемо робити усе, що молодь мала якісні знання та розуміла, що секс – це не лише дія, а ще й любов та повага одне до одного», – тренер із сексуальної освіти, практичний психолог Микола Красуля

Форум організували Дніпропетровська ОДА та Дніпровська академія неперервної освіти

«Теми, які підіймаються на форумі, актуальні не тільки для студентів, а й для викладачів. Адже ми маємо навчати дітей культурі стосунків один з одним», - заступниця директора з навчально-виховної роботи Дніпровського коледжу залізничного транспорту Марина Серединська 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux