Опубліковано 13 грудня 2021 року, 13:30

У Дніпрі майстер-класом з воркауту відкрили мультифункціональні спортмайданчики 

 Ще два нові мульфункціональні спормайданчики з’явилися у Дніпрі. Локації відкрили майстер-класом з воркауту. Професіонали показали, які вправи можна виконувати на новому приладді. Про це повідомила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.

«У громадах Дніпропетровщини з’являється все більше мультифункціональних спортивних майданчиків. Такі локації будемо облаштовувати і в наступному році. Аби якнайбільше мешканців долучалися до здорового способу життя. Виходили зранку та робили руханку на свіжому повітрі», – зазначила Ольга Горб. 

Активні зони з’явилися у дворах багатоповерхівок – на Слобожанському проспекті та вулиці Калиновій. Там – турніки, гімнастичні бруси та кільця, шведська стінка, лави для вправ. А ще спеціальне нетравматичне покриття. Увесь інвентар антивандальний.

«Я сподіваюся, що такі майданчики будуть місцевим мешканцям до вподоби. Дуже важливо, щоб люди мали доступ до сучасної спортивної інфраструктури. Могли займатися та були здорові. Не тільки у центральних районах, а й у віддалених», – сказав народний депутат України Дмитро Кисилевський. 

Нові мультифункціональні спортмайданчики – частина програми Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна».

Лідер міжнародного руху воркауту Денис Мінін – один з розробників програми. Він брав участь у функціональному наповненні майданчиків. Каже, ставку робили на простоті. 

«Головна наша мета – популяризація здорового способу життя та спорту. Локації, які з’являються – універсальні. Для людей різного віку та рівня фізичної підготовки. А ще інклюзивні. Можна займатися навіть на інвалідному візку. Перекладини і бруси різної ширини та висоти».

Він додав, що дітям та підліткам корисні будуть вправи на силу. Можна використовувати турніки, бруси, шведську стінку.

Показовий виступ на новому інвентарі влаштували професійні воркаут-спортсмени.

Виконували запаморочливі оберти на 360 градусів, ластівку, стійку на руках, так звану «друкарську машинку», відтискання, качали прес.

«Тут багато чому можна навчитися. Й для цього не потрібно бути професійним спортсменом. Ми показали базові вправи – статичні й динамічні. Продемонстрували, як їх правильно виконувати», – сказав тренер з воркауту Владислав Ковальов.

Юний спортсмен з Дніпра Артур займається воркаутом майже два роки. Розповів, нудьгував вдома під час дистанційного навчання. Вирішив чимось корисним себе зайняти. Спочатку освоїв правильну техніку підтягування. Далі один за одним й елементи воркауту.

«Найбільше силові навантаження подобаються. Особистий рекорд відтискань на брусах – 63. Прагну виконувати більше статичних елементів. Але на старих іржавих турніках якісно не позаймаєшся. Деякі вправи взагалі неможливо виконати. Нові майданчики дають більше можливостей», – вважає юний спортсмен Артур.

«Поряд живу, зазвичай вдома займаюся. Тепер можна буде вийти на свіжому повітрі розім’ятися. Сина долучатиму до спорту. Він із цікавістю спостерігав, як старші хлопці тренуються», – розповіла місцева мешканка, мама 7-річного Олексія Ірина.

Додають інтерактивності майданчикам – стенди з QR-кодами. Їх можна зчитати за допомогою смартфону. Там – відео з вправами від зірок шоу-бізнесу та відомих спортсменів.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux