Опубліковано 13 грудня 2021 року, 14:30

Дискусії та моделююча гра: на Дніпропетровщині пройшов Форум громадських активістів

У Дніпрі пройшов Форум громадянських активістів. Він обєднав громадськість та представників влади. Разом говорили про досягнення та обмінювалися досвідом. А ще у форматі стратегічно-моделюючої гри шукали шляхи, як взаємодіяти ефективніше. Про це повідомили у Дніпропетровській облдержадміністрації.

«На Дніпропетровщині – активне громадянське суспільство. Шалений поштовх цьому дав 2014-й рік, зазначив начальник управління з питань внутрішньої політики Дніпропетровської ОДА Ігор Куліковський. – Зібралися, аби обговорити ключові потреби та у подальшому сформувати загальну концепцію розвитку громадянського суспільства в регіоні».

Під час форуму активісти ініціювали запровадження щорічних днів громадянського суспільства. Волонтери, представники громадських організацій та влади збиратимуться разом, аби підбивати підсумки роботи, обговорювати річний план дій, планувати взаємодію одне з одним.

 «Мета форуму – обговорити актуальні питання розвитку громадянського суспільства на Дніпропетровщини. Попередньо ми провели соцопитування. Та побачили, що найбільше громадськість турбує проблема взаємодії активістів, медіа, органів державної влади», – розповів доктор філософії, експерт з побудови стратегічних та соціальних комунікацій Андрій Кашпур.

На форумі говорили про те, що таке громадянське суспільство, як його консолідувати, у яких форматах краще спілкуватися та працювати.

«Форум громадянського суспільства – яскрава подія для міста, області, держави. Адже чи є щось важливіше за ефективну взаємодію влади та суспільства? Від цього залежить функціонування та дієздатність держави», – зазначив учасник зустрічі Віктор Кучинський. 

«Сподіваюся, громадянське суспільство набуде в Україні того значення, яке повинно бути. Адже перспектива для цього є. І це найголовніше. Єдине питання – наскільки швидко це буде відбуватися», – зазначив учасник зустрічі, громадський активіст Федір Грищев. 

Для учасників форуму експерти провели стратегічно-моделюючу гру. Розбиралися, як у взаємодії влади, активістів, інвесторів втілювати найцікавіші ідеї.

«Із 2014 року з’явилося багато громадських організацій. І їхня кількість із року в рік збільшується. Але мало просто створити – потрібно кудись рухатися. Тож людей слід навчати – комунікувати, взаємодіяти, розвивати свої осередки. Тому такі зустрічі дуже актуальні та важливі», – сказав керівник Координаційної ради з питань розвитку козацтва Січеславщини Микола Григоряк. 

Форум організували за ініціативи Дніпропетровської облдержадміністрації.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux