Опубліковано 10 серпня 2017 року, 10:30

Цьогоріч жоден мешканець Дніпропетровщини не отруївся кавунами та динями
З початку літа медики Дніпропетровщини не зафіксували жодного випадку отруєння кавунами та динями. Люди стали уважніше ставитися до вибору баштанних, впевнені в департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА.

«Мешканці області стали більш відповідально ставитися до вибору баштанних культур. Вони рідше купують дині та кавуни на стихійних ринках, де товар має сумнівну якість. Також люди віддають перевагу вітчизняним виробникам, які, на відміну від закордонних, не обробляють рослини хімікатами і не використовують нітрати. Для порівняння, минулого року було зафіксовано 17 випадків отруєнь баштанними», - зазначили в департаменті.

За словами фахівців, щоб вберегтися від отруєння слід купувати кавуни та дині на продуктових ринках і в магазинах, де товар сертифікований. Обирати баштанні необхідно цілі, без тріщин. Перед вживанням кавун чи диню треба вимити.

В департаменті нагадують, що симптоми отруєння виникають за 2-3 години після вживання. При нудоті, діареї, підвищенні температури, різких болях в животі рекомендують пити підсолену воду та звернутися по допомогу до лікарів.


Цьогоріч жоден мешканець Дніпропетровщини не отруївся кавунами та динями




Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux