Опубліковано 27 листопада 2017 року, 10:30

Цьогоріч на розвиток громад спрямовано 1,5 млрд грн – Валентин Резніченко
У 2017-му на розвиток територій об’єднаних громад Дніпропетровщини спрямовано 1,5 млрд грн з різних бюджетів. За цільові кошти реалізують сотні інфраструктурних проектів, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Реформа децентралізації, ініційована Президентом України Петром Порошенком, дає самостійність громадам. Зростання бюджетів та фінансова незалежність дозволяють громадам вирішувати нагальні проблеми, до яких не доходили руки десятиліттями. Вони самі обирають, у які проекти вкладати гроші, бо краще знають, як розвивати територію. Цьогоріч громади області почали реалізацію сотень проектів», – зазначив Валентин Резніченко.

Понад півсотні проектів втілюється в життя в Царичанській громаді, створеній торік. У ній – 23 населених пункти і понад 15 тисяч жителів.

«Люди бідкалися, що після об’єднання будемо розвивати лише центр громади. Однак помилилися. В першу чергу, наводимо лад там, де проблеми «з бородою». Зокрема, окремі сільські вулиці вперше отримали освітлення та нові дороги. У Царичанці реконструюємо дитсадок, а в Лисківці – зводимо «з нуля». І це тільки початок наших амбітних планів», – розказав голова Царичанської ОТГ Геннадій Сумський.

Другу сходинку за кількістю інфраструктурних проектів посідає Солонянська громада – 53. Один з них – капітальна реконструкція школи в Солоному: більше 700 учнів навчатимуться в інноваційному закладі вже наступного року.

«Першочергові плани – ремонт шкіл, садочків і лікарень, благоустрій доріг, освітлення вулиць, будівництво водоводів, переведення соцоб’єктів на альтернативні види палива. Від цього люди тільки виграють. За два останні роки зроблено чимало, і мешканці це бачать на власні очі», – зауважив голова Солонянської громади Михайло Копейко.

Відчувають переваги життя «гуртом» і жителі інших громад Дніпропетровщини. Зокрема, у Слобожанській та Святовасилівській – відкрили Центри безпеки громадян, а у Васильківській – будують міні-ГЕС на річці Вовча.

На сьогодні на Дніпропетровщині створено вже 56 об’єднаних громад.


У Васильківській громаді будують міні-ГЕС...


у Святовасилівській – відкрили Центр безпеки громадян
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux