Опубліковано 03 квітня 2017 року, 17:00

Транш МВФ у режимі stand-by та блокада ОРДЛО – головні теми чергового засідання клубу «DNIPRO LIVE»
Громадські активісти, політологи та фахові експерти Дніпропетровщини зібралися у ДніпроОДА, де щомісяця проходять засідання дискусійного клубу «DNIPRO LIVE». Цього разу учасники розглядали вірогідність отримання Україною цьогорічного траншу від Міжнародного валютного фонду, можливі наслідки відмови та ймовірний зв’язок рішення МВФ з блокадою окремих районів Донецької і Луганської областей. Також обговорили наявність проблем енергоаудиту багатоквартирних будинків.


З півсотні учасників зібралося у круглому залі ДніпроОДА. Більшість з них вже не вперше бере участь у роботі дискусійного клубу.


Один з постійних учасників засідань клубу – громадський активіст, член комітету з боротьби проти корупції та організованої злочинності Віктор Каракуця, висловив свої думки щодо блокади ОРЛДО.


«Донецька і Луганська області – територія України. Там живуть такі ж українці, як і ми. Якщо ми будемо їх блокувати, це призведе до розриву територіальної цілісності нашої країни і занепаду економіки», - сказав Віктор Каракуця.


Його опонент – Анатолій Мельников, член ГО «Майдан-Січеслав-Дніпро», впевнений, що «блокада ніяк не вплине на ВВП нашої країни».


Значну увагу присутніх викликало питання затримки траншу від Міжнародного валютного фонду для України. Експертні коментарі щодо ризиків та можливого розвитку подій надав член «Ліги аудиторів України» Михайло Крапівко.


«Я вперше беру участь у засіданні такого клубу. Розкажу про те, чим загрожує українцям відмова у грошових траншах і до чого готуватися підприємцям. Є два сценарії розвитку: хороший та поганий. У першому випадку, якщо ми продовжимо робити реформи і розвивати антикорупційне законодавство – гроші виділять, і це покращить інвестиційний клімат України. Якщо ж у транші нам відмовлять – це символізуватиме повну фінансову та політичну ізоляцію нашої країни на міжнародному ринку, і цього краще не допускати», - зазначив Михайло Крапивко.


Під час обговорення останнього питання порядку денного присутні дискутували про доцільність проведення енергоаудиту старих будинків та засоби залучення громадян до діяльності ОСББ.


Різні точки зору та спільний пошук відповідей – головна мета обговорення кожної теми.


Дискусійний клуб «DNIPRO LIVE» - майданчик для ефективної взаємодії громадськості та влади. У центрі уваги – актуальні питання. Засідання проходять щомісяця. Наступне – у квітні.
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux