Опубліковано 27 січня 2023 року, 16:00

Рятували життя, консультували та розширювали спектр послуг: підсумки року Регіонального медичного центру родинного здоров'я

Регіональний медичний центр родинного здоров’я надає понад 5 тис видів послуг. Нині тут приймають не тільки маленьких пацієнтів. Двері відкриті й для дорослих. Сьогодні колектив підсумував роботу у році, що минув. Найкращих працівників відзначили нагрудними знаками та подяками. Про це розповіли у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Ворог руйнує інфраструктуру, влаштовує геноцид українців. Але ми не здаємося. Вистояла і продовжує розвиватися й медична система. Завдяки професіоналізму наших лікарів, державній та міжнародній підтримці. Є нові виклики, але не зраджуємо пріоритетам – якість і доступність медицини», – зазначив в. о. голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Володимир Орлов. 

Прийом у Регіональному медичному центрі родинного здоров’я ведуть як сімейні лікарі, так і вузькопрофільні фахівці. За здоров’ям пацієнтів слідкують амбулаторно. За необхідності – пропонують стаціонарне лікування. За минулий рік його пройшло понад 20 тис пацієнтів. Консультацію тут отримало більш ніж 50 тис людей.

«Нині ви надаєте допомогу мешканцям й Полтавщини, Донеччини, Луганщини, Херсонщини та міста Запоріжжя. Всі приїжджають сюди. У нашій частині країни немає аналогів вашому медичному центру», – додав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. 

Заклад став основним у регіоні з надання акушерської та неонатальної допомоги. І реформувався попри чимале навантаження. З’являлися нові види послуг. Серед них – доросла ортопедія і травматологія, пластична та стоматологічна хірургія. Для найменших пацієнтів – діагностика слуху і зору. 

«Ми перші серед багатопрофільних дитячих закладів України за кількістю законтрактованих пакетів послуг НСЗУ, – каже генеральний директор Регіонального медичного центру родинного здоров’я Олексій Власов. – Наша амбітна ціль – створення великого медзакладу південного сходу України, що має національне значення і європейський рівень якості».

Вже майже рік фахівці Регіонального медичного центру родинного здоров’я працюють не тільки з мешканцями Дніпропетровщини. Лікарка кабінету функціональної діагностики поділилася, чи не кожен другий пацієнт – це переселенець.

«Приймаємо чоловіків, жінок і дітей. Серед них чимало тих, котрі виїжджали з-під обстрілів і через війну втратили все. Вони приходять спустошені і наче у прострації. Мають проблеми і зі здоров’ям, і чимало втрат. Кожну переживаємо разом з ними», – каже лікарка кабінету функціональної діагностики Неля.

За порятунок життів та відданість справі працівників Регіонального медичного центру родинного здоров’я відзначили обласними нагородами. Вручили нагрудні знаки, подяки та вітальні листи.  

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux