Розширення мережі ЦНАП, сервісів у них та сучасні освітні центри: новини в цифровізації Дніпропетровщини 

В області з початку року надали вже майже 820 тисяч адміністративних послуг. Аби отримувати їх було комфортніше, мережу ЦНАП розширюють та модернізують. А ще – впроваджують нові сервіси. Про це під час брифінгу розповів заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний. 

«Продовжуємо не лише модернізувати, а й розширювати мережу ЦНАП. У Новопільській громаді нещодавно запрацювали ще 4 віддалені робочі місця. Мініофіси мають зони очікування та самообслуговування для відвідувачів, дитячий куточок, вай-фай. У кожній з «точок доступу» надають понад 120 найпопулярніших сервісів. Адміністратори так само оформлюють необхідні довідки і документи», – розповідає Іван Начовний.

Цифровий освітній центр у Синельниківському районі

За ініціативи UNICEF та благодійного фонду SavEd у двох навчальних закладах Синельниківського району запрацювали цифрові освітні центри для дітей. Простори, де хлопці та дівчата можуть надолужити пропущені знання зі шкільної програми.

Заступник очільника області Іван Начовний

«Приміщення сучасне та яскраве. Подбали про потужні ноутбуки, доступ до інтернету. Поруч із дітьми знаходяться тьютори. Молодшим викладачі допомагають з навчанням, старшим – з підготовкою до іспитів. Також заохочують до творчості та різноманітних ігор», – розказав заступник начальника Дніпропетровської ОВА.

У липні 4 громади області отримали ще й робочі станції для видачі водійського посвідчення та реєстрації транспортних засобів. Це Нікопольська, Новомосковська, Покровська і Петриківська громади.

Обладнання – допомога від Проєкту USAID. Наразі техніку налаштовують. А ще міжнародні партнери надали дві мобільні валізи. Кейси отримали Нивотрудівська і Троїцька громади. Загалом у 38 ЦНАП регіону – 48 таких комплектів. Вони дозволяють маломобільним мешканцям громад отримувати послуги просто вдома», – зазначив Іван Начовний.

Кривий Ріг, Камʼянська та Новоолександрівська громади отримали два мобільні ЦНАП. Машини закупили Європейський Союз та ПРООН. Проєкт втілили в партнерстві з Мінцифри.

«В «офісах на колесах» можна оформити субсидію чи інші види держдопомоги, зареєструвати нерухомість та бізнес. Працює і «Я – ветеран» – єдине вікно для оборонців та їхніх родин. Всередині авто є обладнане місце адміністратора. Облаштовані пандуси. Передбачений генератор для безперебійного живлення», – підкреслив Іван Начовний.

Загалом на Дніпропетровщині 89 головних офісів ЦНАП та 23 їх філії. А ще 131 віддалене робоче місце та 6 мобільних офісів. Всього 249 точок доступу до адмінсервісів.

 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux