Опубліковано 26 січня 2022 року, 10:30

Привели до ладу другий поверх, кипить робота на першому: у Лихівському ліцеї триває модернізація 

Реконструкція ліцею у Лихівці Кам’янського району перетнула екватор. Вже фінішували роботи на другому поверсі. Оновили коридори і навчальні класи. Нині триває внутрішнє оздоблення на першому.  Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Для найменших жителів регіону зводимо «з нуля» і капітально ремонтуємо дитячі садочки. Для учнів – реконструюємо школи, опорні ліцеї та гімназії. Як у містах, так і в невеликих селах. Нині кипить робота у Лихівці. Там осучаснюємо майже півстолітній ліцей», – зазначив Валентин Резніченко. 

Навчальний заклад приводять до ладу за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Підрядники вже повністю завершили роботи на другому поверсі. Там облаштували цікаві, веселі класи різних кольорів. Кожен зі своїм «характером». 

Коридори пофарбовані у модний світлий відтінок. Замість лінолеуму там більш практична плитка.

У роботі – перший поверх будівлі ліцею. Там вирівнюють та шпаклюють стіни під фарбування. Зокрема, модернізують й харчоблок. Для кухарів там встановлять сучасне обладнання. Електричні картоплечистки, м’ясорубки, спеціальні лінії видачі страв із функцією підігріву – теплові марміти.

«А ще ми завершуємо реконструкцію спортивної зали. Там буде спеціальний професійний лінолеум, обладнання для волейболу та баскетболу. Облаштуємо гарне освітлення», – розповів представник підрядної організації Станіслав Голота.  

Ремонту корпус ліцею не знав майже півстоліття. Дощу щоразу чекали із острахом, адже протікав дах. Було прохолодно, тепер комфортний «літній» мікроклімат.

«Діти – наше майбутнє. Вони варті найкращого. Маємо з малку привчати їх до гарних умов, до прекрасного. Оновлення закладу – радісна, хороша, світла подія. Закінчення ремонту буде великим святом для усіх», – вважає директорка ліцею Лариса Дерід.

Лихівський ліцей – один з головних у громаді. Там навчаються 280 учнів. З шести віддалених сіл дітей підвозять шкільними автобусами. Деяких аж за 28 км.

«Я 40 років вже працюю в цій школі. Умови, які створюють зараз – чудові. По-домашньому затишно. Діти охоче навчатимуться», – сказала вчителька початкових класів Тамара Солдатова. 

Окрім Лихівки, освітні заклади оновлюють у різних куточках регіону. Зокрема, Дніпрі, Кривому Розі, Божедарівці. 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux