Опубліковано 23 жовтня 2021 року, 12:38

Повідомлення про спосіб формування складу громадської екологічної ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації та її кількісний склад

Відповідно до  постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 “Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики” (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24.04.2019 № 353), розпорядження голови Дніпропетровської облдержадміністрації від 18.10.2021 № Р-851/0/3-21 “Про утворення ініціативної групи для формування складу громадської екологічної ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації”, протоколу засідання ініціативної групи для формування складу громадської екологічної ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації № 1 від 20.10.2021 повідомляємо, що новий склад громадської екологічної ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації (далі – склад громадської екоради при Дніпропетровській облдержадміністрації) буде формуватися шляхом рейтингового голосування на установчих зборах у кількості 25 осіб.

Орієнтовна дата проведення установчих зборів: 10 грудня 2021 року

Час: 14.00

Місце: Департамент екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації (49000, м. Дніпро, вул. Лабораторна, 69).

Уточнену інформацію про дату, час, місце проведення установчих зборів буде повідомлено не пізніше ніж за п’ять робочих днів до дати проведення установчих зборів.

Порядок проведення установчих зборів.

Вимоги до інститутів громадянського суспільства та кандидатів, яких вони делегують до складу громадської екоради при Дніпропетровській облдержадміністрації:

До складу громадської екоради при Дніпропетровській облдержадміністрації можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства (громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих спілок, професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій, організацій роботодавців та їх об’єднань, засобів масової інформації), які зареєстровані в установленому порядку.

До складу громадської екоради при Дніпропетровській облдержадміністрації можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які не менше шести місяців до дати оприлюднення Дніпропетровською обласною державною адміністрацією цього повідомлення проводять заходи, дослідження, надають послуги, реалізують проєкти тощо у сфері охорони довкілля на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці (Дніпропетровської області).

До складу громадської екоради при Дніпропетровській облдержадміністрації можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які є фахівцями у сфері охорони довкілля, що підтверджується наявністю відповідної освіти, наукового ступеня, публікацій, досліджень, а також інформацією про участь у реалізації проєктів не менш як за 12 місяців до дати оприлюднення Дніпропетровською обласною державною адміністрацією цього повідомлення.

Інститут громадянського суспільства незалежно від своєї організаційної структури та наявності місцевих осередків (відокремлених підрозділів, філій, представництв, місцевих організацій тощо) для участі в установчих зборах делегує одного представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу громадської екоради при Дніпропетровській облдержадміністрації. Пов’язані інститути громадянського суспільства (два і більше інститути громадянського суспільства мають одного і того ж керівника чи спільних членів керівних органів тощо) не можуть делегувати своїх представників до складу однієї громадської екологічної ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації.

До складу громадської екологічної ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації не можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які є народними депутатами України, депутатами місцевих рад, посадовими особами органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Для участі в установчих зборах до ініціативної групи для формування складу громадської екологічної ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації подається заява інституту громадянського суспільства, складена у довільній формі, підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства (рекомендований зразок заяви).

Перелік документів (рекомендовано у форматі PDF), які необхідно подати кандидатам разом із заявою для участі в установчих зборах:

рішення про делегування для участі в установчих зборах представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу громадської екологічної ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації, прийняте у порядку, встановленому установчими документами інституту громадянського суспільства;

заява делегованого представника інституту громадянського суспільства з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”, підписана ним особисто (рекомендований зразок заяви);

біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства із зазначенням його прізвища, імені, по батькові, числа, місяця, року і місця народження, громадянства, посади, місця роботи, посади в інституті громадянського суспільства, відомостей про освіту, наявність наукового ступеня, трудову та/або громадську діяльність, контактної інформації (поштової адреси, номера телефону, адреси електронної пошти (за наявності) (рекомендований зразок біографічної довідки);

відомості про результати діяльності інституту громадянського суспільства (проведені заходи, дослідження, надані послуги, реалізовані проєкти, виконані програми, друковані видання, подання відповідному органу виконавчої влади письмових обґрунтованих пропозицій і зауважень з питань формування та реалізації державної, регіональної політики у сфері охорони довкілля та інформування про них громадськості, річний фінансовий звіт (за наявності) тощо) протягом шести місяців до дати оприлюднення Дніпропетровською обласною державною адміністрацією цього повідомлення;

відомості про місцезнаходження та адресу електронної пошти інституту громадянського суспільства, номер контактного телефону, а також посилання на офіційний веб-сайт інституту громадянського суспільства, сторінки у соціальних мережах (за наявності) (рекомендований зразок відомостей про місцезнаходження);

мотиваційний лист делегованого представника інституту громадянського суспільства, в якому наводяться мотиви бути обраним до складу громадської екоради при Дніпропетровській облдержадміністрації та бачення щодо роботи у такій раді;

фото делегованого представника інституту громадянського суспільства (рекомендовано файл у форматі файлу .jpg.

Делегований представник інституту громадянського суспільства може подати до ініціативної групи копії документів, що підтверджують освітній та професійний рівень, досвід роботи (за наявності).

Відповідальність за достовірність поданих документів (відомостей) несуть інститут громадянського суспільства, який делегує свого представника для участі в установчих зборах, а також делегований представник інституту громадянського суспільства.

Заяви інституту громадянського суспільства та делегованого ним представника подаються у паперовому або електронному вигляді. 

Прийом заяв у паперовому вигляді: за адресою: 49010, м. Дніпро, вул. Лабораторна, 69, департамент екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації за графіком: понеділок-четвер з 09.00 до 18.00; п’ятниця – з 09.00 до 16.45; перерва з 13.00 до 13.45 або поштою (штамп поштового відправлення повинен бути не пізніше 10.11.2021).

Прийом заяв в електронному вигляді (рекомендовано у форматі PDF) на електронну адресу ecology.dp@ukr.net

Інші документи (які необхідно подати кандидатам разом із заявою для участі в установчих зборах) надсилаються в електронному вигляді (рекомендовано у форматі PDF) на електронну адресу ecology.dp@ukr.net

Строк подання документівдо 10 листопада 2021 року: до 18.00 год. (в паперовому вигляді), до 23.59 год. (в електронному вигляді)

Відомості про склад ініціативної групи: 

розпорядження голови Дніпропетровської облдержадміністрації від 18.10.2021 № Р-851/0/3-21 “Про утворення ініціативної групи для формування складу громадської екологічної ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації”

Прізвище, ім’я, електронна адреса, номер телефону відповідальної особи:

Московка Ірина Юріївна, ecology.dp@ukr.netтелефон 097-599-76-05.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux