Опубліковано 14 лютого 2018 року, 15:30

Покров економить 1 мільйон кубометрів газу на рік завдяки альтернативному опаленню – Валентин Резніченко

Вже другий опалювальний сезон Покров на Дніпропетровщині – на альтернативному паливі. Завдяки модульним котельням місто економить до мільйона кубометрів газу на рік. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Розвиток енергонезалежності – одне з завдань Президента України Петра Порошенка. Дніпропетровщина активно переходить на альтернативне опалення. За останні два роки на твердопаливні котли було переведено близько трьох десятків садків, шкіл і медзакладів. В області налічується понад ста екокотелень. Покров два роки тому перейшов на альтернативне опалення. Будинки мешканців – на «автономці», соціальні об’єкти – обслуговують котельні на альтернативному паливі. Завдяки цьому за один опалювальний сезон місто економить близько 20 мільйонів гривень», - зазначив Валентин Резніченко.

Найпотужніша котельня міста – на 4 МВТ – на території центральної міської лікарні. Два твердопаливних котли опалюють лікарню, дитсадок, школу, три гуртожитки, гімнастичний зал та спортклуби. Замість дорогого газу – пелети з соняшникової лузги.

«Завдяки використанню такого палива витрати на опалення зменшилися на 15%. Минулоріч лікарське «містечко» заощадило 1 мільйон гривень. Ці кошти витратили на ліки та обладнання. А головне, що наші пацієнти більше не мерзнуть», - розповів головний лікар Покровської центральної міської лікарні Анатолій Шкіль. 

Анна Понікарчик давно має проблеми зі здоров’ям і лежить у центральній лікарні два-три рази на рік. Пригадує, раніше важко було одужувати – умови не сприяли.

«Ще пару років тому доводилося кутатися. Мої запалені нирки мерзнути не люблять. Натягнеш на себе два светри, панчохи, штани, три пари шкарпеток. Лежиш і поворухнутися не можеш. Тепер – інша справа. В лікарні тепло. В самому халатику – не мерзну. Швидше й одужую в теплі», - поділилася Анна Понікарчик.

Котельня обладнана за останнім словом техніки. Вона працює в автоматичному режимі. Вся інформація про роботу котла надходить на центральний пункт управління.

Загалом в Покрові шість котелень. Вони зведені без жодної копійки бюджетних коштів – виключно за рахунок інвестора. Котельні забезпечують теплом 40 тисяч мешканців.

Вже другий опалювальний сезон мешканці Покрова не мерзнуть

 У 2016-му місто відмовилося від централізованного теплопостачання

Соцсферу міста обігрівають модульні твердопаливні котельні

В Покрові їх шість

Найпотужніша  – на території центральної лікарні

Котельня – сучасна

Всі процеси – автоматизовані

Вона працює на соняшникових пелетах

Анатолій Шкіль: ««Завдяки використанню такого палива, витрати на опалення зменшилися на 15%. Минулоріч лікарське «містечко» заощадило 1 мільйон гривень»

Раніше в лікарні було холодно, батареї ледь обігрівали самі себе

Мерзли і персонал, і пацієнти

Тепер як працювати, так і одужувати – комфортно

Анна Понікарчик: «В лікарні тепло. В самому халатику – не мерзну. Швидше й одужую в теплі»

Окрім лікарні котельня опалює дитсадок, школу, три гуртожитки, гімнастичний зал та спортклуби

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux