Опубліковано 23 грудня 2021 року, 13:30

Подарунок під ялинку для плавців: у Слобожанському звели «з нуля» басейн

У Слобожанському завершили будівництво сучасного басейну. Стильного, із високотехнологічним обладнанням. Про це повідомила заступниця голови ДніпроОДА Ольга Горб.  

«2021-й став для Дніпропетровщини роком «Великого будівництва». Майже 100 інфраструктурних об’єктів збудовані «з нуля», оновлені, модернізовані. У Слобожанському й Нікополі «виросли» сучасні басейни», – зазначила Ольга Горб.  

Об’єкт – серед зроблених за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». 

«Бачимо, наскільки масштабні проєкти втілюються за інфраструктурною програмою Президента України. Ця спортивна локація відповідає всім вимогам – безпеки, оснащення. Тут передбачили окремі басейни для дітей та дорослих. Аби мешканці могли проводити час з користю для здоров’я», – розповів народний депутат України В’ячеслав Медяник. 

На першому поверсі – сучасна рецепція і затишне кафе. На другому – великий і малий басейни. 

Дорослий на шість доріжок, там 750 кубів води, у дитячому – 50. Поряд з басейнами на стінах ультрафіолетові осушувачі повітря. Вони створюють комфортний мікроклімат. Підлога – тепла.

Одночасно в басейнах зможуть плавати майже 100 відвідувачів. 

Ще більш ніж півсотні – займатися у тренажерних та фітнес залах. Один з інвентарем для силового, інший – кардіо навантаження. 

Спортивні зони – на третьому поверсі. Там же оглядовий майданчик.

Окрему увагу приділили зручностям для людей з інвалідністю. Будівля має ліфт, пандуси. Спеціальними підйомниками обладнані басейни.

«Завершили наш об’єкт повністю. Навіть ялинку в холі вже прикрасили. Для нас це свято. Сподіваюся, для мешканців громади також», – сказав гендиректор підрядної компанії Володимир Кононов. 

Очисне обладнання – іспано-американське. Воно багатоступеневе. Має, зокрема, спеціальні потужні піщані фільтри та бактерицидні лампи. У дитячому басейні – срібно-катодне очищення.

Роздягальні та душові викладені кахлями. 

Чоловіча – кольору морської хвилі, жіноча – рожева. Там вже розставили меблі.

«Вже формуємо команду тренерів та інших робітників басейну. Це справжній подарунок для нашої громади, додаткові робочі місця. Такий результат дала плідна співпраця центральної, обласної та місцевої влади», – вважає голова Слобожанської селищної громади Іван Камінський.

Для місцевих школярів планують ввести безкоштовні уроки плавання. Дітей на заняття підвозитимуть автобусами.

«Тут є все що потрібно – професійні тренажери та спортінвентар. Серед родзинок – інерційні бігові доріжки, сходовий степер. Ну і найбільша гордість – басейн», – сказав тренер-масажист Андрій Мазур.

Нині система очищує воду та нагріває до комфортної температури. А ще налаштовують та перевіряють обладнання. Після завершення останніх приготувань вже можна буде плавати.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux