Опубліковано 17 травня 2018 року, 16:25

Петро Порошенко та учасники флешмобу до Дня вишиванки разом встановили рекорд України

Дніпропетровщина відзначила День вишиванки унікальним флешмобом. Понад 1,5 тисячі людей виклали «живі» українські орнаменти. До акції приєднався й Президент Петро Порошенко. Разом учасники флешмобу встановили рекорд України за кількістю людей, які утворювали патріотичний візерунок.

«Вишиванка – одна. Байдуже, чи вона вишита мамою, чи це принт. Коли ми бачимо один одного у вишиванці, ми одразу ідентифікуємо – то є українець, або українка, - зазначив Президент України Петро Порошенко. - Головне, що цей фантастичний флешмоб у День української вишиванки проходить саме у Дніпрі, можливо, найкращому місті України. Зараз не тільки вся Україна буде дивитися на нас, а й весь світ. Дивитися і заздрити тим, хто сьогодні зібрався на цьому майдані. Дивитися, і заздрити українцям, тому, які ми об’єднані. Дорогий Дніпро, дорогі дніпряни,  дякую вам за цю ініціативу». 

Учасники виклали 13 візерунків, характерних для вишиванок у різних регіонах України - від Буковини до Донбасу, від Київщини до Криму. «Живі» орнаменти створили за допомогою різнобарвних модулів, які тримали над головами.

«Дуже символічно, що ми показали візерунки, характерні для вишиванок і Донбасу, і Криму. Разом продемонстрували: Україна - єдина та непереможна, - розповів учасник флешмобу  Карен Агаджанян. - Аби вийшли красиві візерунки, ми репетирували півтора тижні. Руки боліли, я навіть трохи  біцепси підкачав. Проте все це неважливо, коли усвідомлюєш себе частиною великого дійства. Аж дух захоплює!». 

Кольори обрали ті, що на вишиванках зустрічаються найчастіше - червоний, чорний та білий. Наприкінці зобразили карту України.

«Я захоплююся такими акціями, адже вони єднають. Учасники флешмобу не знайомі між собою, але разом зробили таку чудову справу. Під час акції панувала  чудова атмосфера», - поділилася враженнями учасниця флешмобу Світлана Петрина. 

Флешмоб тривав близько чотирьох хвилин. До нього приєдналися понад 1,5 тисячі людей. Взяв участь й Президент Петро Порошенко.

«У Дніпропетровській області завжди встановлюють дуже креативні рекорди. Вони вражають різноманіттям та масовістю. Сьогоднішній флешмоб дуже оригінальний – до цього в країні жодного разу ще не створювали «живу» вишиванку. Подію занесли до Книги рекордів України в розділ «Масові заходи». Відповідний диплом передали  ДніпроОДА», - зазначила представник Книги рекордів України Євгенія Циганкова.

Площа орнаментів склала понад півтисячі квадратних метрів.

«Вперше у Дніпрі відзначили День вишиванки так креативно. Та це не просто розвага. Разом ми популяризуємо національний одяг, а отже – і українську культуру. Носити вишиванку – це сучасно та модно», - сказав голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

 Учасники флешмобу прийшли у вишиванках

Усі – у святковому настрої

До флешмобу біля ДніпроОДА приєдналися понад 1,5 тисячі молодих людей

Учасники репетирували більше тижня

Тренувалися щодня

Аби візеунки вийшли гарними, враховували всі дрібниці

Вчилися змінювати колір модуля синхронно

Карен Агаджанян: «Руки боліли, я навіть трохи  біцепси підкачав. Проте все це неважливо, коли усвідомлюєш себе частиною великого дійства»

Чи вийде картинка, залежало від кожного учасника

Світлана Петрина: «Я захоплююся такими акціями, адже вони єднають».

Учасники флешмобу виклали 13 візерунків

 Вони характерні для різних регіонів країни

Від сходу до заходу,..

 від півночі до півдня

Учасником флешмобу став і Президент України Петро Порошенко

Учасники акції продемонстрували єдність

Разом встановили рекорд України

Євгенія Циганкова: «Сьогоднішній флешмоб дуже оригінальний – до цього в країні жодного разу ще не створювали «живу» вишиванку»

День вишиванки – свято, яке відзначають у всьому світі

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux