Опубліковано 15 серпня 2017 року, 16:30

Пасажирські перевезення у Дніпрі мають стати максимально комфортними – Прем’єр Володимир Гройсман
У Дніпрі мають стати максимально зручними пасажирські перевезення. Цьому, зокрема, сприятиме добудова метрополітену, заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час робочої поїздки на Дніпропетровщину. Голова Уряду відвідав майбутню станцію «Центральна».

«Будівництво метро у Дніпрі продовжується відповідно до програми, яка реалізується за підтримки Уряду, обласної та місцевої влади, Європейського банку реконструкції і розвитку. Упевнений, затримок не буде, проект профінансують у повному обсязі, і у 2021 році станції здадуть в експлуатацію, – зауважив Володимир Гройсман. – Треба далі думати, як розвивати метрополітен Дніпра, аби зробити перевезення пасажирів максимально зручними».

Остання станція міського метро була відкрита більше 20 років тому. Подібні довгобуди – величезна проблема для всієї України, наголосив Прем’єр.

«Чимало об’єктів розпочаті, але незавершені. Тому, коли я говорю про капітальний ремонт країни, то маю на увазі системний підхід до модернізації, у тому числі і інфраструктурних проектів», – підкреслив він.

Проект передбачає завершення будівництва метрополітену від станції «Вокзальна» до «Історичного музею». Довжина нової лінії – понад 4 км.

Генеральний підрядник – турецька компанія «LIMAK», субпідрядник – «Київметробуд». Фахівці вже облаштували будівельні майданчики, демонтують застаріле обладнання, налаштовують техніку.

«Крім того, ми провели серію експериментальних вибухів, які дозволили з’ясувати стан геології. Наразі данні оброблюють профільні інститути, – розказав директор Дніпровського метрополітену Андрій Лєпьошкін. – Нині основні роботи ведуться під землею. Збудовані станції запустимо єдиним комплексом. Намагатимемося вкластися в термін, передбачений контрактом».

Після завершення будівництва метро Дніпра нараховуватиме дев’ять станцій завдовжки більше 11 км. Це дозволить збільшити пасажиропотік та налагодити швидкісне сполучення між житловими районами та центральною частиною міста.

Будівництво метро у Дніпрі кредитують Європейський інвестиційний банк та Європейський банк реконструкції і розвитку.


Премєр Володимир Гройсман відвідав метро Дніпра, яке добудовують.


«Будівництво метро у Дніпрі продовжується відповідно до програми, яка реалізується за підтримки Уряду, обласної та місцевої влади, Європейського банку реконструкції і розвитку. Упевнений, затримок не буде, проект профінансують у повному обсязі, і у 2021 році станції здадуть в експлуатацію», – зауважив Володимир Гройсман.


Остання станція міського метро була відкрита більше 20 років тому.


Такі довгобуди - не рідкість для України.


«Нині основні роботи ведуться під землею. Збудовані станції запустимо єдиним комплексом. Намагатимемося вкластися в термін, передбачений контрактом», – розказав Андрій Лєпьошкін.


Нова лінія - завдовжки 4 км.


Голова Уряду спустився під землю.


Після завершення будівництва міське метро нараховуватиме 9 станцій.


Загальна довжина становитиме 11 км.


Пасажирські перевезення у Дніпрі покращаться.





Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux