Опубліковано 22 листопада 2019 року, 11:32

Оновлений парк ім. Федора Мершавцева у Кривому Розі відкриють у 2020-му

Мальовничий куточок дикої природи – просто посеред індустріального Кривого Рогу. Такою, за словами місцевих, раніше була правобережна частина парку ім. Федора Мершавцева. Та під час реконструкції вона фактично перетворилася на пустир. Все – через повальну вирубку дерев, які створювали особливу атмосферу. Із проханням розібратися із законністю таких дій громадськість Кривого Рогу звернулася до очільника області Олександра Бондаренка.

«Коли їхав сюди, очікував побачити гарний парк. Але відразу кинулося в очі – тут мало дерев. Місцеві активісти кажуть, вирубили майже 2 тис. Виникає питання, хто надав дозвіл. Перевіримо документи. Якщо виявиться, що дії були незаконними, справу передамо правоохоронцям», – наголосив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Парк ім. Федора Мершавцева у Кривому Розі, за словами місцевих, заклали ще до початку Другої світової. Це була пам’ятка садово-паркового мистецтва. А ще парк виконував роль «буфера» між оселями жителів та кар’єром, розташованим неподалік.

«Раніше ця частина парку була тиха і спокійна. Всі розваги – гойдалки, каруселі – на іншому березі водойми. Тут можна було добре відпочити родиною просто на траві, у тіні дерев», – сказав криворожанин Андрій Шевченко.

Реконструкцію розпочали у 2017-му. Всі роботи – державним та обласним коштом. Зі старту ремонту правобережну частину парку закрили.

«Люди занепокоєні тим, що із самого початку все робилося якось «сюрпризно», без належного узгодження  з громадськістю», – зазначив вчений-еколог, доцент Криворізького державного педагогічного університету Василь Савосько.

«Раніше було два мости, обидва в неналежному стані. Один привели до ладу, а інший чомусь знесли, – поділилася місцева Тетяна Єгорова. – У мене двоє маленьких онуків. Тепер доводиться далеко обходити, аби потрапити на іншу частину парку – по той бік річки. Це незручно».

Зараз парк незатишний, скаржаться городяни. І це – незважаючи на безліч стежинок, викладених тротуарною плиткою, зручних велодоріжок, сучасних альтанок та ліхтарів.

«Раніше тут була діброва. Росли сторічні дуби, блакитні ялини. Водилися їжачки, вухаті сови. Тепер повирубали майже дві тисячі дерев. Знищили саму суть парку – зробили пустир із доріжками», – розповіла місцева Олександра Лисевич.

У парку облаштували спортивний та дитячий майданчики. Звели будівлю матері та дитини. Хоча проєктом капітальне будівництво у прибережній зоні не було передбачено. Це мала бути виключно модульна споруда.

«З усіма питаннями розберемося. Головне, аби витрачені мільйони пішли на створення комфорту місцевих мешканців. Хочеться, щоб тут усе було гарно та чисто. Для цього підрядник має якнайшвидше завершити всі роботи, аби вже у 2020-му відкрити парк для містян», – сказав Олександр Бондаренко.

Загальна площа реконструйованої частини парку – понад 150 тис кв м. На сьогодні виконали 90% робіт.

У Кривому Розі реконструюють парк ім. Федора Мершавцева –

Мальовничий куточок дикої природи у місті

«Раніше ця частина парку була тиха і спокійна. Тут можна було добре відпочити родиною просто на траві, у тіні дерев», – Андрій Шевченко

Парк заклали ще до початку Другої світової

Під час реконструкції..

..знищили саму суть парку,..

..перетворивши його фактично на пустир

У парку бракує дерев

Натомість безліч стежинок виклали тротуарною плиткою,..

..поставили сучасні альтанки,..

..висадили молоді саджанці

Розібратися із ситуацією приїхав голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко

Очільник області зустрівся із громадськістю,..

..вислухав різні сторони

«З усіма питаннями розберемося. Головне, аби витрачені мільйони пішли на створення комфорту місцевих мешканців», – сказав Олександр Бондаренко

У парку облаштували дитячий майданчик

Передбачили і гойдалки для дітей з особливими потребами

Зробили спортивний майданчик

Завезли лави

Під час реконструкції залишили лише один міст

«Раніше тут була діброва. Знищили саму суть парку – зробили пустир із доріжками», – Олександра Лисевич

Звели будівлю матері та дитини

Хоча за проєктом це мала бути модульна споруда

На сьогодні виконали 90% робіт

Оновлений парк мають відкрити у 2020-му

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux