Опубліковано 06 жовтня 2021 року, 12:30

Новосілля у Богданівці: малий груповий будинок прийняв перших вихованців   

 У Богданівці новозбудований малий груповий будинок для дітей-сиріт прийняв вихованців. Першими мешканцями затишної оселі стали брати й сестра з однієї родини. Найменшому 3 роки, старшому – 8. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

«Найтепліша та найдобріша мережа соціальних закладів області – малі групові будинки. Такі вже є у різних куточках Дніпропетровщини. Затишні оселі покликані стати рідною домівкою для дітей, позбавлених батьківського піклування», – зазначив Валентин Резніченко. 

Жителями малого групового будинку у Богданівці стали два рідні братики й сестричка. Восьмирічний Ярослав – першокласник. Чотирирічна Валерія і трирічний Кирило ходять до дитсадка.

«Заселили перших діток. Умови чудові. Кімнати затишні. Вихователі відносяться до них із любов’ю і турботою. Щиро радіє душа за малюків», – сказав голова Бонданівської громади Олексій Грищенко.

Він додав, що у перших новоселів незабаром з’являться сусіди. Загалом в оселі мешкатиме 10 вихованців. Для них – 5 спалень. 

Простора ігрова-вітальня з теплою підлогою, яскрава обідня зона. На подвір’ї дитячий майданчик з гойдалками, каруселями, турніками, тренажерами.

П’ять вихователів працюють позмінно. Вони поруч із дітьми цілодобово – вдень і вночі. Є кухар, медсестра.

«Коли вперше сюди зайшли юні новосели, їхні оченята засяяли. Малеча почала все навколо роздивлятися, гратися, – згадує директорка малого групового будинку Любов Грищенко. – Діти комунікабельні, чемні, розумні, люблять спілкування. Дружною командою виховуємо».

Любов Грищенко додала, що вихованці в перший же день гарно себе проявили у дитсадку і школі. Вчителька, зокрема, хвалила Ярослава за активність на уроках.

«Мені в новій оселі подобається все. У кімнаті є іграшки, різні полиці. Ми з вихователями займаємся, поробки робимо», – додав 8-річний Ярослав.

Маленька Лєра справжня господиня. Допомагає готувати, накривати на стіл. Слідкує за порядком, опікується братиками.

Вихователька Катерина Белюца раніше працювала у ясельній групі дитячого садка. Каже, для дітей-сиріт створили круті умови. Малюки найперше задоволені, що в кожного є свій куточок.

«Ми тут більше мами, ніж вихователі. Ставимося, як до рідних. Радіємо кожному найменшому досягненню. Коли молодший Кірюша плаче, і в мене серце крається. Коли посміхається – я щаслива», – розповіла Катерина Бєліца.  

Мережу малих групових будинків розбудовують в різних куточках області. Всі – за єдиним типовим проєктом. Такі об’єкти вже є у Солоному, Раївці, Покрові, Кам’янському, Петриківці, Богданівці. Будівництво ще одного почали у селі Петрівка. 

Новозбудований будинок прикрасили, аби було ще затишніше

Маленький Кірюша – найменший з вихованців

Діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування мешкають у гарних умовах

 Малий груповий будинок обладнаний сучасною технікою


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux