Опубліковано 17 березня 2023 року, 14:30

«Найголовніше, щоб у людей була вода»: комунальник із Марганця керує бригадами, які відновлюють пошкоджені мережі 

Він знає, що таке «війна на відстані витягнутої руки». На подвір’я його будинку не раз прилітали ворожі снаряди. Попри це з дня у день робить свою справу – відновлює людям водопостачання після обстрілів. Комунальник з Марганця Сергій – ще один герой рубрики Дніпропетровської ОВА «Творці перемоги». 

Чоловік керує бригадами з ремонту водопровідних і каналізаційних мереж, а ще комунального транспорту. До них входять слюсарі, зварювальники, екскаваторники. Працює майже 25 років. Період повномасштабного вторгнення називає найтяжчим.

«Загрозу артобстрілів у місті оголошують декілька разів на день. Стараємося, аби бригади швидко працювали. Відновили мережі, запустили водопостачання і поїхали далі. Якщо є небезпека – усі в укриттях. Людей треба берегти», – розповів Сергій.

Додає, що завдяки такому підходу його підлеглі цілі й неушкоджені. А ось самому Сергію дісталося. Щоправда, не на роботі, а вдома. У ніч на 10 серпня чоловік мирно спав. Прокинувся від вибухів й болю. Поранення виявилося тяжким.

Два місяці комунальник провів у лікарні. Потім ще два відновлювався під наглядом медиків. Аби одужати, почати ходити.

«Від цього в нас у місті ніхто не застрахований. Нещодавно знову на подвір’я, де я мешкаю, «прилетіло». Ворог безжально й без розбору гатить по цивільних. Дуже приватний сектор страждає. Там багато розбитих будинків», – сказав Сергій.

До роботи після лікарняного комунальник повернувся на початку грудня. Зізнається, продовжив тримати свій фронт, бо не можна, щоб люди були без води. Часто Сергій разом із майстром ділянки виїжджає на місце пошкоджень. Контролює, як бригади відновлюють водоводи. Працюють за будь-якої погоди.

«Комунальники Нікопольщини – круті. Пишаюся своїми хлопцями. Великі молодці й ті, хто відповідає за благоустрій. Ще земля димить після обстрілів – вони вже виходять прибирати вулиці. Наводять порядок. Бетонують, вивозять уламки, засипають вирви», – зазначив Сергій. 

Нині він із нетерпінням і великою надією чекає перемогу. Каже, вірить в українських захисників. Обов’язково гучно святкуватиме.

«Творці перемоги» – рубрика Дніпропетровської обласної військової адміністрації. Вона – про людей, які наближають нашу перемогу. Кожен – на своєму фронті.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux