Опубліковано 22 листопада 2019 року, 18:11

На міжнародному економічному форумі у Дніпрі презентують технологію майбутнього космічної галузі

«Надрукувати» на 3D-принтері космічну ракету і запустити її. Можливо, це стане реальністю вже у недалекому майбутньому. Все – завдяки інноваційній розробці. Та вже сьогодні у такий спосіб можна зробити окремі деталі ракет. Опанувати його поки що тільки мріють Південна Корея, Китай, Франція та Індія. Натомість вже на повну силу використовують на Дніпропетровщині. Передову технологію майбутнього презентують на DEF-2020 IT&Space, який організовує Дніпропетровська ОДА. 

Інноваційну технологію виготовлення деталей ракет із високоміцних металів за допомогою 3D-принтера вже опанувала компанія «Firefly Aerospace», яка є членом ГО «Асоціація Ноосфера». Її науково-дослідний центр знаходиться у Дніпрі. На одному з найпрогресивніших виробництв України побував очільник області Олександр Бондаренко.

«Для усього світу Дніпропетровщина і космічна галузь – нероздільні поняття. Тому де ж, як не тут, мають апробуватися найпередовіші ідеї та найновітніші space-технології, – підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – «Ноосфера» – наш стратегічний партнер в організації DEF-2020. Сподіваємося, на форумі на нас чекатимуть багато цікавих презентацій та перспективних космічних проєктів».

Зараз у науково-дослідному центрі на спеціальному принтері виготовляють комплектуючі деталі для ракетоносія, який запустять у космос в США у першому кварталі 2020 року.

Передова технологія дозволяє значно скоротити час, необхідний для виготовлення деталей ракет. А ще – знизити їхню собівартість. Зазвичай на виробництво витрачають понад півроку, а тут – один-два тижні. При цьому за фізичними властивостями такі деталі, кажуть фахівці центру, значно кращі. Наприклад, вони більш міцні.

«Цього досягаємо завдяки науковим дослідженням. Маємо найновітніші технології та устаткування, у нас працюють унікальні фахівці, – розповів керівник «Firefly Україна» Олександр Дондік. – «Firefly», як єдина в Україні приватна компанія у космічній галузі, працює над тим, аби наша держава стала гідним гравцем на цьому ринку. Наші представники брали участь у розробці законопроекту, який значно лібералізує космічну галузь в Україні. Це допоможе створити конкурентне середовище та збільшити інвестиційну привабливість».

DEF-2020 IT&Space організовує Дніпропетровська ОДА разом із підприємствами космічної галузі та ІТ-спільнотою регіону. Він пройде навесні 2020-го у Дніпрі.

На Дніпропетровщині – підготовка до DEF-2020 IT&Space

На майбутньому форумі планують презентувати найпередовішу технологію –..

..виготовлення деталей космічних ракет просто на 3D-принтері

Інноваційну технологію вже опанувала компанія «Firefly Aerospace»

Важко уявити собі, що це – майбутня деталь ракети

На одному з найпрогресивніших виробництв України побував очільник області Олександр Бондаренко

Ознайомився з виробництвом,..

..продукцією,..

..поспілкувався з працівниками

Голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко: «Сподіваємося, на форумі на нас чекатимуть багато цікавих презентацій та перспективних космічних проєктів»

Деталі ракетоносія виготовляють і на 3D-принтері,..

..і на сучасних токарно-фрезерувальних верстатах

На виробництві – найсучасніше устаткування

Приміром, піч для термічної обробки деталей

«Ноосфера» – стратегічний партнер Дніпропетровської ОДА в організації DEF-2020

Міжнародний економічний форум пройде навесні 2020 року

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux