Опубліковано 14 лютого 2020 року, 13:33

На Дніпропетровщині вже автономізувалися всі лікарні

В області вже всі медзаклади вторинної та третинної ланки перетворилися на неприбуткові підприємства. Рішенням сесії Дніпропетровської обласної ради реструктуризацію завершили ще шість основних лікарень регіону. Автономізація – важливий етап підготовки лікарень до другого етапу медреформи.

«Маємо шалену динаміку в підготовці медзакладів до старту 2-го етапу реформи. Ще півтора місяці тому були в рейтингу НСЗУ 18-ми серед інших регіонів – зараз область посідає 4-те місце, – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко. – Завдяки сьогоднішньому рішенню депутатів облради держава через НСЗУ вчасно виділить необхідні кошти на фінансування лікарень. А отже, з 1 квітня мешканці Дніпропетровщини отримуватимуть медпослуги за новими правилами».

Серед лікарень, що потрапили в останню «хвилю» автономізації, – центр матері та дитини ім. Руднєва, обласна лікарня ім. Мечникова, обласна стоматологічна поліклініка. Після реструктуризації міська лікарня №5 Дніпра перетворилася в обласну реабілітаційну лікарню. Також Криворізька станція швидкої меддопомоги приєдналася до Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Тепер, після набуття статусу неприбуткового підприємства, лікарні мають завершити процес комп’ютеризації, зареєструватися у системі eHealth. А ще – встигнути до 28 лютого подати заявки на укладання договорів з Національною службою здоров’я України.

Також очільники закладів мають пройти необхідне навчання, аби стати гарними менеджерами та справжніми фінансовими господарями медустанов, сказав Олександр Бондаренко.

Загалом на Дніпропетровщині – 140 медзакладів вторинної та третинної ланки, які укладають договори з НСЗУ за Програмою медичних гарантій в 2020 році.

В облраді відбулася чергова сесія

Серед інших рішень одне з ключових –..

..завершення процесу автономізації декількох основних лікарень регіону

«Маємо шалену динаміку в підготовці медзакладів до старту 2-го етапу реформи. Ще півтора місяці тому були в рейтингу НСЗУ 18-ми серед інших регіонів – зараз область посідає 4-те місце», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко

Тепер, завдяки рішенню депутатів облради, держава через НСЗУ вчасно виділить необхідні кошти на фінансування лікарень області

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux