Опубліковано 29 листопада 2019 року, 14:59

На Дніпропетровщині вручили нагороди ліквідаторам чорнобильської аварії

У Дніпропетровській облдержадміністрації вручили нагороди ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС. Вони отримали цінні подарунки та почесні грамоти. Урочистості провели з нагоди річниці створення регіонального осередку «Союзу Чорнобиля України».

«Цьогоріч наша організація відзначає 30-річний ювілей. Гадаю, саме Чорнобильська трагедія спричинила нашу життєву стійкість, – сказав голова ради Дніпропетровської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Олег Геращенко. – Маємо усіляко допомагати ліквідаторам, адже для них наша підтримка дуже важлива».

Подарунки та грамоти вручили ліквідаторам аварії та активістам Чорнобильського руху. Загалом відзначили шість людей.

«Коли трапилася аварія, ніхто з працівників підприємства не хотів їхати до Чорнобиля. Але то була моя робота, тому відправився туди. Про масштаби трагедії тоді майже не знали. Вже за пару місяців відчув на собі наслідки радіації. Через небезпечну пилюку майже перестав бачити одним оком, довелося терміново робити операцію. Деякі проблеми зі здоров’ям є і зараз», – розповів один з ліквідаторів чорнобильської аварії Володимир Дениско.

Почесний орден «Тим, хто врятував світ» отримав координатор  Чорнобильського руху Литви Кестутис Казлаускас. У 1993 році він першим прийняв автобус з українськими ліквідаторами у Литві та організував для них реабілітацію у місцевому санаторії.

«Із 90-х років підтримуємо тісні контакти з українською організацією чорнобильців. Зараз бачимося не так часто, як хотілося б, через проблеми зі здоровям та поважний вік. Але регулярно спілкуємося», – поділився координатор  Чорнобильського руху Литви Кестутис Казлаускас. 

Загалом на Дніпропетровщині мешкає понад 10 тисяч учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

У Дніпропетровській облдержадміністрації зібралися активісти Чорнобильського руху…

та ліквідатори аварії

Урочистості – з нагоди з нагоди річниці створення регіонального осередку «Союзу Чорнобиля України»

«Цьогоріч наша організація відзначає 30-річний ювілей. Гадаю, саме Чорнобильська трагедія спричинила нашу життєву стійкість, – голова ради Дніпропетровської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Олег Геращенко

Нагороди отримали шестеро «чорнобильців»

Їм вручили грамоти…

та цінні подарунки

«Вже за пару місяців відчув на собі наслідки радіації. Через небезпечну пилюку майже перестав бачити одним оком, довелося терміново робити операцію. Деякі проблеми зі здоров’ям є і зараз», –один з ліквідаторів чорнобильської аварії Володимир Дениско

Почесний орден «Тим, хто врятував світ» отримав координатор  Чорнобильського руху Литви Кестутис Казлаускас

«Із 90-х років підтримуємо тісні контакти з українською організацією чорнобильців. Зараз бачимося не так часто, як хотілося б, через проблеми зі здоров’ям та поважний вік», – координатор  Чорнобильського руху Литви Кестутис Казлаускас

На Дніпропетровщині - понад 10 тисяч учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux