Опубліковано 22 лютого 2019 року, 15:00

На Дніпропетровщині впроваджується пілотний проект волонтерства в пробації

20 та 21 лютого 2019 року в рамках проекту Європейського Союзу «PRAVO-Justice» філію Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області з дводенним робочим візитом відвідала Міжнародний експерт з розвитку волонтерства в пробації та поліпшенню співпраці з громадськими організаціями.

Головною метою візиту міжнародного експерта Валері МакНерні стала реалізація завдань у повсякденній діяльності уповноважених органів з питань пробації Дніпропетровщини під час місії «Робота з громадськими організаціями та волонтерами».

У ході круглого столу, що відбувся в перший день візиту, учасники обмінювалися досвідом організації волонтерської допомоги.

Начальник філії Ольга Пацан зазначила, що на сьогодні уповноважені органи з питань пробації Дніпропетровщини на підставі договірних відносин вже працюють з чотирнадцятьма волонтерами, які надають допомогу суб’єктам пробації у вирішенні питань працевлаштування, забезпечення одягом та харчуванням, викладання англійської мови неповнолітнім підопічним, підвищення рівня знань та мотивації до відмови від вживання психоактивних речовин, сприяння в проходженні реабілітації від залежності.

Особливий наголос під час обговорення було зроблено на укріпленні та зростанні вже існуючого співробітництва з волонтерами пробації, які в подальшому будуть допомагати працівникам органів пробації виконувати індивідуальний план роботи з підобліковими, що значно знизить навантаження на працівників пробації.

Окрему увагу учасники зустрічі зосередили на постійному залученні до співпраці організацій надавачів відповідних послуг, наприклад «Банку ресурсів», які допомагають вирішувати нагальні та гострі проблеми суб’єктів пробації.

За словами Валері МакНерні, Дніпропетровська область стала пілотним регіоном, який за чисельністю структурних підрозділів є одним із найбільших в Україні.

Міжнародного експерта цікавили проблемні питання, з якими стикаються органи пробації та громадські організації. Вона поділилася досвідом волонтерства та вирішення подібних проблем у Великобританії.

Результатом дводенної спільної роботи філії Центру пробації у Дніпропетровській області  з міжнародним експертом Валері МакНерні став відпрацьований алгоритм поступового впровадження пілотного проекту з розвитку волонтерства на Дніпропетровщині, попередні результати якого  будуть презентовані вже у травні цього року під час наступного візиту експерта.

Довідково: проба́ція— це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.

За інформацією філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux