Опубліковано 19 вересня 2023 року, 16:30

На Дніпропетровщині відзначили юних переможців та призерів Всеукраїнського конкурсу-захисту наукових робіт

На Дніпропетровщині відбулась церемонія нагородження переможців та призерів Всеукраїнського конкурсу-захисту наукових робіт. Відзначили вихованців обласного відділення Малої академії наук. Тих, хто проявив себе у фінальному національному етапі. Про це повідомили в ОВА. 

«Був радий вручити розумникам й розумницям заслужені відзнаки. А вони натомість передали щемливий презент – Прапор зі своїми підписами. Попросили доставити на передову нашим оборонцям. Аби підтримати та подякувати. Обов’язково виконаю прохання», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

Відзначили 30 учнів-МАНівців.

Серед них 17 тих, хто здобув призові місця на конкурсі. Заохотили й 13 учасників.  

Першокурсниця медичного університету Вікторія займається в Малій академії наук вже три роки. За цей час написала дві наукові роботи. З однією минулого року зайняла друге місце на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту робіт. З іншою цьогоріч здобула «срібло» у фіналі.

«Я досліджувала збудники блефариту. Це запальне ураження країв повік. Найперше, вивчала чутливість хвороби до антибіотиків. Знаходила, якими саме препаратами буде найефективніше лікувати цю недугу», – розповіла Вікторія.

Вона додала, що збирається займатися наукою й надалі. Розвивати її в Україні до світового рівня. А майбутній фах планує пов’язати з нейрохірургією або ендокринологією.

11-класник Олексій в професії мріє рухатися в сторону менеджменту, управління великими компаніями. Науковий доробок юнака – з економіки. Одна робота присвячена змінам в податковій системі. Друга – цілий бізнес-план. З ним і переміг.

«Це проєкт про очищення води. Цим стартапом я жив, вкладав увесь свій час. Він полягає в тому, як з мінімальними інвестиціями забезпечити людей чистою питною водою. Зокрема, на окупованих територіях, в зоні активних бойових дій. Ми розробили спеціальну пляшку з подвійним фільтром – вугільним та мембранним», – пояснив хлопець. 

Олексій наголосив, що пристрій дозволяє очищувати воду з річок, озер і навіть болот.

У національному рейтингу Дніпропетровське відділення МАН залишається лідером вже п’ять років.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux