Опубліковано 25 лютого 2019 року, 15:00

На Дніпропетровщині відкрили перший в Україні Гуманітарний тренінговий центр судово-медичної ідентифікації

У Дніпрі відкрили Гуманітарний тренінговий центр судово-медичної ідентифікації. Такий заклад – перший в Україні. Буде не тільки теоретична  підготовка спеціалістів, а й практика. Тренінговий центр працюватиме на базі Дніпропетровського обласного бюро судово-медичної експертизи. Про це повідомив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко.

«Гуманітарний тренінговий центр – це академічна платформа, необхідна для покращення роботи вітчизняної судово-медичної системи. Тут навчатимуть експертів, які ідентифікують зниклих безвісти, жертв катастроф та масових конфліктів. Це особливо актуально для нашої країни через події на Донбасі», – розповів заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко.

У Центрі навчатимуть судово-медичних експертів, працівників правоохоронних органів, надзвичайників, представників ЗСУ та членів пошукових груп. Перший курс із судово-медичної ідентифікації триватиме три тижні. Учасники прослухають лекції та пройдуть практичні заняття.

«Представників цивільних і військових структур вчитимуть діяти максимально скоординовано та злагоджено. Це необхідно, щоб якнайшвидше ідентифікувати загиблих та передати тіла їхнім рідним для гідного поховання», – пояснив начальник Дніпропетровського обласного бюро судово-медичної експертизи Валерій Войченко.

 Із українськими спеціалістами працюватимуть закордонні експерти, запрошені Міжнародним комітетом Червоного Хреста. Вони ділитимуться найсучаснішими технологіями судово-медичної експертизи, психологічної підготовки, особливостями роботи з рідними зниклих безвісти.

Інструктори, які пройдуть навчання у Центрі, зможуть передавати свій досвід усім, хто залучений до пошуку та роботи з тілами загиблих.

 У Дніпрі відкрили Гуманітарний тренінговий центр судово-медичної ідентифікації

 Такий заклад – перший в Україні

 Він діятиме на базі Дніпропетровського обласного бюро судово-медичної експертизи

Спеціалістів готуватимуть не лише теоретично, а й практично

 «Гуманітарний тренінговий центр – це академічна платформа, необхідна для покращення роботи вітчизняної судово-медичної системи», – Володимир Юрченко

 Перший курс із судово-медичної ідентифікації триватиме три тижні

 Учасники прослухають лекції та пройдуть практичні заняття

 «Представників цивільних і військових структур вчитимуть діяти максимально скоординовано та злагоджено», – Валерій Войченко

 Із українськими спеціалістами працюватимуть закордонні експерти

 Їх запросив Міжнародний комітет Червоного Хрест

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux