Опубліковано 12 серпня 2021 року, 12:15

На Дніпропетровщині вакцинували понад 31 тис освітян

На Дніпропетровщині COVID-щеплення вже зробила понад 31 тис освітян. Із них 1 тис – вчителі та вихователі Нікополя. Про це стало відомо на виїзному брифінгу в нікопольському центрі вакцинації.

«Вакцинація – це про відповідальність до себе та оточуючих. Важливо, аби навчальний процес у школах не переривався. Аби малеча ходила до дитсадків. Підтримуємо педагогів, які прийшли до центрів імунізації і щепилися. Це вже зробила понад 31 тис освітян регіону», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

У нікопольському центрі масової вакцинації завжди є охочі щепитися. Тут вакцинують по півтисячі людей на день, каже директорка міського центру первинної меддопомоги Валентина Горяна.

«Загалом вже зробили майже 17 тис щеплень. Імунізацію в організованих колективах пройшли працівники майже всіх заводів міста, – сказала Валентина Горяна. – Я сама вакцинувалася і стала гарним прикладом для інших. Народ пішов. Впевнена: здорова нація – щеплена нація».

У школах та дитсадках Нікополя працюють 1,3 тис педагогів. Вже вакцинувалися майже 77%. Серед інших – вчителька Ірина Сахно. Каже, минулого року важко перехворіла на коронавірус, із запаленням легень.

«Свідомо прийняла рішення вакцинуватися. Аби більше не підхопити хворобу і не наражати на небезпеку учнів. І вся моя родина теж щепилася», – поділилася Ірина Сахно.

На Дніпропетровщині – 30 центрів масової вакцинації. Щеплення – безкоштовні. Препарат для імунізації пацієнти обирають самостійно.

«Дуже вдячні нашим медикам за чудову організацію кампанії з вакцинації. Без них не могли б відкритися школи, – розповіла вчителька початкових класів Вікторія Кулеба. – Щепилася, бо це моя власна відповідальність і перед дітьми, і перед країною в цілому. Вважаю, вакцинуватися мають всі».

Адреси пунктів щеплення та центрів вакцинації – на сайті департаменту охорони здоров’я ОДА, на сайті vaccination.covid19.gov.ua або у сімейного лікаря.

Вакцинуватися від коронавірусу можуть всі повнолітні мешканці області. За показаннями - діти від 12 років

Щепитися в регіоні можна в найближчому центрі вакцинації. Це швидко та зручно

Вакцинація - найефективніший метод профілактики коронавірусу

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux