Опубліковано 16 вересня 2020 року, 13:39

На Дніпропетровщині розпочали будівництво аеропорту

На Дніпропетровщині розпочали будівництво аеропорту. Одночасно стартували роботи зі зведення нового терміналу та злітно-посадкової смуги. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

«Збудувати на Дніпропетровщині новий аеропорт – таке завдання поставив Президент України. Цей проєкт став пріоритетним для облдержадміністрації і для мене особисто. Адже сучасне летовище – мрія для мешканців області. Водночас – першочергова необхідність для регіону, який прагне до стрімкого розвитку, – зазначив Олександр Бондаренко. – Нині в регіоні сталася дійсно історична подія. Будівництво аеропорту стартувало. Він буде сучасним, безпечним та технологічним. Зможе приймати найбільші в світі літаки навіть під час ускладнених погодних умов».

На будівельному майданчику працюють близько десяти одиниць техніки. Виконують підготовчі роботи.

«Будівництво проходитиме без зупинки діючого аеродрому, аби мешканці Дніпропетровської області могли почуватися комфортно. Перший етап – перенесення метеорологічного обладнання, трансформаторних підстанцій, 15-ти кілометрів мереж зв’язку, енергоживлення. Ці роботи дозволять після завершення тендеру з вибору генпідрядника без затримки приступити до виконання основних будівельних робіт», – сказав голова держпідприємства «Фінінпро» Олег Тарасюк.

Злітно-посадкову смугу аеропорту зводить держава – коштами розпоряджається держпідприємство «Фінінпро». Вона буде довжиною 3200 м, з сучасною навігаційною та світлосигнальною системами.

«Нині летовище Дніпропетровщини не відповідає сучасним вимогам авіації – воно було побудоване в середині минулого сторіччя. Застаріло і морально, і фізично, – розповів голова Державного агентства інфраструктурних проєктів України Кирило Хом’яков. – Це вже третя спроба побудувати новий аеропорт. Раніше проєкт розробляли, коли Дніпропетровськ претендував на Євро-2012 та Євробаскет-2015. І тільки зараз вперше бачимо реальні справи». 

Новий міжнародний термінал та VIP-термінал у єдиному комплексі зводить інвестор – українська промислово-фінансова група DCH. Вони матимуть 6 виходів на посадку. Поряд буде офісна будівля для працівників летовища, парковка на 1,2 тис місць.

«Наш проєкт складається з кількох етапів. Перший – будівництво об’єктів інфраструктури. Другий – розвиток самого аеропорту, авіаційного перевезення, географії маршрутів. Це тривала робота, яка починається паралельно з будівництвом терміналу, – зазначив керівник проєктної групи DCH з будівництва Міжнародного аеропорту Дніпропетровщини Володимир Васильченко. – Протягом 2-3 років ми побачимо новий об’єкт. Він буде одним з кращих в Україні – за логістикою, компановкою, якістю смуги». 

В середньому на рік аеропорт прийматиме 1,6 млн пасажирів з можливістю збільшення цієї цифри майже вдвічі.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux