Опубліковано 20 травня 2022 року, 10:00

Майстер-класи, інтерактиви та лекції: як Дніпропетровщина відзначить День музеїв 

У музеях Дніпропетровщини до професійного свята підготували майстер-класи, інтерактиви, лекції та волонтерські акції. Заходи благодійні. Збиратимуть кошти для допомоги військовим. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

«Хоч і під час війни, поза експозиційними залами, з корективами, але«Ніч музеїв» на Дніпропетровщині відбудеться. Для мешканців та гостей області підготували особливі заходи, – сказала начальниця управління культури, туризму, національностей і релігій ДніпроОВА Наталія Першина. – Наші музейники взагалі мають якусь неймовірну суперсилу. Нині вони оберігають від загарбників історичну та культурну спадщину. Охороняють безцінні експозиції та архітектурні пам’ятки». 

«The power of museums» так звучить цьогорічна тема свята. Кожен музей вирішив трактувати її по своєму.

У Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Яворницького запрошують гостей 21 травня. Запланували екскурсії, виставки, інтеракивні заняття, майстер-класи, пізнавальні лекції. Розгорнуть дві вуличні локації: під музейним дубом та біля знаменитих кам’яних баб.

Святкова програма триватиме з 12 до 19 години. Серед інтерактивів, зокрема, стрільба з луку і арбалету та експериментальна археологія для дітей. А ще майстер-клас з виготовлення шумлячих підвісок. Буде технологічна локація від «NoosphereeEngeneriingSchool». Не обійдеться й без музики. Усі охочі можуть завітати на екскурсії по Соборній та Музейній площам. На деякі заходи необхідна попередня реєстрація. Докладний розклад – за посиланням.

До колег долучаться співробітники музею «Літературне Придніпров’я». О 13:00 представлять свою програму «Врятувати НЕрядового кота Альберта».

Заплановані інтерактивні читання казки «Муфтик, Півчеревичок і Мохобородько» Ено Рауда.  А ще можна буде познайомитися з новими героями лялькового музейного театру. Гості свята зможуть проявити свою творчість не лише як актори-ляльковики, а й як художники-колористи. Для них підготували тематичні літературні розмальовки. Ввечері о 19:00 відбудуться літературні онлайн-читання.

Усі заходи – благодійні. Збиратимуть кошти на потреби ЗСУ.

У Музеї історії Дніпра святкуватимуть 21 і 22 травня. Підготували імерсійну виставу та благодійну акцію «Дніпро. Волонтерство поза часом»У залах облаштують різні локації: плетіння маскувальних сіток, виготовлення оберегів, формування цивільних та військових аптечок. Кожен зможе долучитися. А ввечері покажуть виставу з елементами живої бесіди, імпровізації, інтерактиву «Екстрасенси в Дії». 

 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux