Опубліковано 07 квітня 2020 року, 14:42

Лікарі Дніпропетровщини долучились до відеоконференції з відомим Ізраїльським професором-інфекціоністом 

Епідеміологи, анестезіологи та інфекціоністи Дніпропетровщини доєднались до Міжнародної відеоконференції з відомим Ізраїльським професором Аллоном Мозесом. Професор Мозес розповів про досвід Ізраїлю у боротьбі з COVID-19 та відповів на актуальні питання. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко. 

«Дніпропетровщина єдина з областей України долучилась до телемосту. Лікарі області отримали можливість послухати лекцію професора Аллона Мозеса. Не тільки практика, але й відомого вченого. Його досвід надзвичайно цінний для наших фахівців», – зазначив Олександр Бондаренко.  

«Це дуже цікава форма співпраці у теперішній непростий час. Маємо змогу орієнтуватися на досвід колег, які достатньо ефективно борються з коронавірусом. Виявилося, що ми діємо в одному напрямку», – додав директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валерій Сердюк. 

На онлайн-бесіду щодо протидії коронавірусу зібрались лікарі з багатьох країн світу. Зокрема, Македонії, Литви, Сербії. Загалом понад 40 учасників.

«COVID-19 – інфекційне захворювання, з яким ми раніше не мали справи. Це новий вірус і людство ще не виробило до нього імунітет. До того ж він надзвичайно швидко поширюється, – вважає директор  департаменту клінічної мікробіології та інфекційних захворювань медичного центру «Хадасса», професор Аллон Мозес. – Люди без симптомів хвороби можуть бути інфікованими та заражати інших. Вже точно відомо, що цей вірус осідає на поверхнях. А найкращий спосіб вберегтися – зберігати соціальну дистанцію».

За словами професора, кожній країні потрібно максимально збільшити кількість лабораторних тестувань на коронавірус. Ізраїль вже зумів вийти на результат у 1600 досліджень на добу. Планує ще збільшити цю цифру.

Аллон Мозес розповів, що у медичному центрі, де він працює, передбачена спеціальна біологічна реанімація з окремими ізольованими боксами. Вона загалом на 40 пацієнтів. Туди направляють людей з підтвердженим COVID-19.  

Ізраїльський фахівець порадив колегам якнайшвидше переводити пацієнтів зі складними формами коронавірусу на апарати ШВЛ. Таким чином можна суттєво знизити відсоток летальності.

 «Епідемія коронавірусу нині впливає на людей по всьому світу. На фронті цієї боротьби зараз медичні працівники – лікарі, медсестри. Саме тому ми організували онлайн-зустріч фахівців Ізраїлю та лікарів Дніпропетровщини, – зазначив заступник посла Ізраїлю в Україні Йоав Бистрицький. – Дякую команді та особисто губернатору Дніпропетровської області Олександру Бондаренку, міністерству закордонних справ Ізраїлю та експертам медичного центру «Хадасса». Сподіваємо, що продовжимо наше співробітництво». 

Дистанційний обмін досвідом спільно організували міністерство закордонних справ та посольство Ізраїлю в Україні за сприяння Дніпропетровської ОДА.

Нині на Дніпропетровщині 26 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. Чотири людини вже одужали.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux