Опубліковано 24 червня 2021 року, 12:00

Криворізькій станції екстреної меддопомоги передали ще 21 «швидку»

Криворізька станція екстреної медичної допомоги отримала нові «швидкі». Це 21 французький Citroen Jumper. Усередині – новітня техніка. Про це повідомив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Орлов.

«У лютому 2021-го передали Криворізькій станції екстреної меддопомоги 12 нових «швидких». Нині вручили медикам ключі ще від 21 машини. Вони якісні та сучасні. З обладнанням, необхідним для порятунку хворих», – сказав Володимир Орлов.

«За стандартами, машини повинні оновлюватися кожні 5 років. Ми вже почали це робити. Адже нові «швидкі» – це врятовані життя та комфорт у роботі», – додав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Керівник станції Анатолій Бійовський каже – цьогоріч оновили автопарк вже майже на 60%.

«Наша станція – одна з найстаріших в регіоні. Незабаром відзначатимемо 100-річний ювілей, –  розповів Анатолій Бійовський.  –  У середньому виїжджаємо на більш ніж 500 викликів щодоби».  

Машини – надійні, додав він. У кожній – новітнє обладнання для транспортування та порятунку «важких» хворих. Є кардіомонітор та електрокардіограф, дефібрилятор  та пульсоксиметр. А ще – кисневі балони, вакуумні шини, шийні комірці.

«Гарні машини, у них є усе для роботи. Найголовніше для нас – новітня апаратура.  Ідемо у ногу з часом», – поділилася фельдшер Ілона Шевченко.

Криворізька станція екстреної меддопомоги обслуговує майже 900 тис людей. Це мешканці Кривого Рогу, Жовтих Вод, Широківського, Софіївського, П’ятихатського, Апостолівського та Криворізького районів.

«Цьогоріч Криворізька станція отримала 33 «швидкі». Впевнений, що завдяки Президенту України, облдержадміністрації та обласній раді зможемо якнайшвидше на 100% оновити рухомий склад», – зазначив народний депутат України Юрій Корявченков.

Криворізький міський голова Костянтин Павлов додав, що для розвитку міста дуже важливе об'єднання зусиль на усіх рівнях влади.

«Місто має великі плани на розвиток медичної інфраструктури та придбання нового обладнання.  Оновлений автопарк – це комфорт працівників швидких. Та дійсно оперативна допомога», – сказав  Костянтин Павлов. 

У складі Криворізької станції – 8 підстанцій. Вони розташовані в усіх районах міста.

"У машинах є все необхідне для порятунку хворих", - Володимир Орлов

Вручили ключі медикам

Автівки - для Криворізької станції екстреної меддопомоги

Усередині - сучасне обладнання...

...для транспортування хворих та надання невідкладної допомоги

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux