Опубліковано 23 листопада 2017 року, 09:30

«Краса навколо залежить від нас», – художниця Ольга Рекун (LIFESTORY)
Прикрасити весь світ – не в силах однієї жінки. Та зробити гарними будинок, подвір’я й вулицю, де живеш, – на це бурхливої енергії художниці із Дніпра – пенсіонерки Ольги Рекун вистачає з лишком. Як зробити красивим та барвистим своє життя та життя людей навколо – в рубриці ДніпроОДА «Наші люди».

Ольга Трохимівна народилася у сім’ї лісника на Житомирщині – просто у лісі. Можливо, сама матінка-природа вдихнула в дівчинку творчу іскру. Все своє життя вона малює та творить красу навколо себе.

Згодом її родина переїхала на Дніпропетровщину, яка стала для Ольги рідним домом. За своє життя побувала в різних куточках світу, та каже, ніколи не було бажання поїхати з України «у пошуках кращого».

«Тут мої корені. Як-то кажуть, де народився – там і знадобився. Завжди воліла творити заради своїх співвітчизників та саме їм дарувати власну творчість», – поділилася Ольга Рекун.

Любов до рідного краю та України проявляється у всьому, за що б не взялася жінка. Коли почалася війна на Сході, волонтеркою чергувала у кімнаті на автовокзалі. Там робила прапори для фронту – жовто-блакитні стяги прикрашала аплікацією – золотим тризубом. Багато власних картин подарувала бійцям 25-ї повітрянодесантної бригади у Гвардійському, пораненим АТОвцям – пацієнтам лікарні Мечникова та військового госпіталю.

«Хочу встигнути багато чого зробити за життя, щоб навколишній світ став кращим. Якщо нічого не робити – нічого й не зміниться», – сказала Ольга Рекун.

Змінювати світ Ольга розпочала з житлового будинку у Дніпрі, в якому сама мешкає. «Виникло бажання вдихнути в наші невеселі старі будівлі друге життя. Згадала, що в Європі не бояться фарбувати фасади у яскраві кольори й вирішила зробити такий барвистий куточок у рідному місті», – зазначила Ольга Трохимівна.

Далі – більше. Побачивши, як радіють сусіди та перехожі розмальованій будівлі, художниця забажала розфарбувати на рідній вулиці цілий квартал. Два десятки двоповерхових будинків доби другої світової, зведені полоненими німцями. Добротні споруди, які ще служитимуть і служитимуть – та їхній зовнішній вигляд давно став непрезентабельним.

Жінка розробила ескіз та залучила для втілення проекту майстрів-будівельників. Перш ніж розфарбовувати будинок, необхідно було весь фасад заново відштукатурити. Ольга Рекун виграла кошти на художній проект. І робота закипіла. Останні штрихи на рівні другого поверху художниця наносила самотужки. «Для мене і другий поверх – карколомна верхотура! Ніколи на висоті не працювала, та вирішила ризикнути. Гукнула будівельнику «Тримай мене! Зараз подвиг вчинятиму!» і полізла догори малювати древо пізнання», – ділиться враженнями Ольга Трохимівна.

Художниці подобається використовувати у картинах біблейські мотиви – вони налаштовують глядача на роздуми та фантазування. «Добре, якщо мої роботи змусять когось замислитись над сенсом життя і над його швидкоплинністю», – сказала жінка.

Рубрика ДніпроОДА «Наші люди» про цікавих, талановитих, працьовитих і цілеспрямованих мешканців Дніпропетровщини. Знаєте людину, чия історія захоплює та надихає? Напишіть про неї та надішліть розповідь разом з фото на nashiludi8@gmail.com.


Все своє життя художниця Ольга Рекун дарує людям красу


«Хочу встигнути багато чого зробити за життя, щоб зробити світ кращим», – Ольга Рекун


Художниця на подвір’ї у сестри – фасад будівлі вона власноруч прикрасила фламінго


Свій творчий дар Ольга втілює у картинах, написаних на мішковині..


..та шовку,..


..ляльках ручної роботи..


..та садових скульптурах, виготовлених за авторською технологією


Картина Ольги Рекун «Курс на Захід: в пошуках сходу Сонця» – любов до рідного краю та України проходить крізь всю творчість художниці


Одного разу вона вирішила прикрасити своїми малюнками будівлі..


..і розпочала з житлового будинку, в якому мешкає


Цей «іграшковий будинок» на вулиці Матроській, який перехожі вже назвали «будиночком принцеси» – невеличкий куточок Європи у Дніпрі


Ольга власноруч розробила ескіз та виграла кошти на реалізацію проекту


Фасад прикрасила ірисом – символом рідної вулиці..


..та древом пізнання


Перехожих на вулиці Матроській тішать не тільки яскраві фасади, але й створена Ольгою «стезя гарного настрою» –..


..просто на асфальті фарбою художниця написала афоризми, що несуть людям позитив


У планах художниці – розфарбувати весь квартал


Вже готові ескізи..


..та назва проекту – «Дойче хата», що поєднує баварську архітектуру будинків та майбутнє українське оздоблення


Подвір’я художниця планує прикрасити власними скульптурами в українському стилі
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux