Опубліковано 22 березня 2015 року, 23:20

Коломойський: Ситуація з Укртранснафтою загрожує національній безпеці України
Призначення на посаду керівника стратегічного підприємства «Укртранснафта» російського диверсанта, який діє за завданням депутата Ігоря Єремеєва, може призвести до руйнації нафтотранспортної системи України та становить загрозу для національної безпеки.

Про це заявив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський під час ексклюзивного інтерв’ю програмі «ТСН.Тиждень».

«Укртранснафта - це «кровоносні судини» всієї нафтової галузі України. Якщо ці «кровоносні судини» з тієї чи іншої причини не будуть працювати, то увесь цей комплекс зупиниться», - заявив Коломойський.

Губернатор пояснив, що до цієї єдиної системи входять нафтопереробний завод – Кременчуцький НПЗ, нафтодобувна компанія – «Укрнафта» та перевалочні комплекси.

«Укртранснафта» є стратегічним підприємством для оборони нашої країни», - підкреслив Ігор Коломойський.

Він також повідомив, що за спробою захоплення офісу «Укртранснафти» стоїть власник групи «Континіум», депутат Ігор Єремеєв.

«На АЗС «Укрнафти», «Укртатнафти», «Сентоза», «Авіас» ціни на бензин – на дві-три гривні дешевші. Така різниця у ціні завжди зберігалася. А це не дає Єремеєву спокою. Він змовився з усім ринком – вони підвищують-знижують ціни за телефонними дзвінками. Ми ніколи не входили в цю картельну змову. Ми тримаємо свою цінову політику, і вона зажди має більш-менш соціальний характер. Пану Єремеєву це не дає спокою, у нього немає такої можливості. Він хоче заробляти багато і ми стоїмо йому поперек горла», - наголосив Ігор Коломойський.

За його словами, до злочинної групи Ігоря Єремеєва входять заступник керівника «Нафтогазу» Пасічник, голова наглядової ради Савченко і пан Мірошник.

Зокрема, Коломойський розповів, що Мірошник, який нібито повинен очолити «Укртранснафту», прописаний на Володимирській, 33 (у Києві), де розташований центральний офіс СБУ. Він приїхав із Харкова, де познайомився із паном Савченком. У Харків він потрапив із Луганська, де був заступником керівника місцевого СБУ.

«Мірошник був одним із тих, хто здав це відділення СБУ зі зброєю сепаратистам рік тому. Прізвисько в нього – «Пятнашка». Бо він 15 тисяч гривень чи доларів отримував з комерційних структур за право займатися бізнесом у Луганську та Луганській області», - коротко окреслив портрет новопризначеного керівника «Укртранснафти» Ігор Коломойський.

Він додав, що головний учасник організованого злочинного угрупування Єремеєва, який керує спробою захоплення «Укртранснафти», - це пан Пасічник, який сьогодні працює в НАК «Нафтогаз», а раніше був вигнаний із Кременчуцького заводу за крадіжку бензину.

«Ці товариші вирішили захопити «Укртранснафту». І тоді в мене виникає запитання. «Укртранснафта» - це підприємство зі 100% власності держави. Але чи може представляти організоване злочинне угрупування Єремеєва державу і ототожнювати себе з нею? Ми – проти цього. Ми проти того, щоб вони під прикриттям держави і державної власності, взяли його (підприємство «Укртранснафта») у свої руки», - наголошує Коломойський.

Як відомо, цими днями відбулася спроба зміни керівництва «Укртранснафти» та рейдерського захоплення державного підприємства новим очільником.
Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux