Опубліковано 20 квітня 2023 року, 14:00

Хочу помститися за вбитих рашистами батька і брата: доброволець з Дніпра Станіслав вирішив поповнити лави Гвардії наступу 

В кожного з них своя мотивація. Але спільна мета – вигнати ворога і звільнити усі загарбані окупантами території. Мешканці Дніпропетровщини щодня поповнюють лави штурмових бригад Гвардії наступу. Серед них – доброволець Станіслав. Його вибір – підрозділ «Азов».

Чоловіку 47 років. Він родом з Миколаєва, вже понад 15 років мешкає у Дніпрі. Розповів, що 2014-го в Іловайську у нього загинув батько. Нещодавно на Херсонщині – рідний брат.

«Він потрапив у полон і його там жорстоко вбили… Бо брат завжди казав, що з України, пишався цим. Я хочу помститись за життя найрідніших людей. А ще – за мамині сльози. Не можу бачити, як вона плаче», – наголосив Станіслав. 

Він додав, що працює на підприємстві з виробництва медичних бахіл та халатів. Має навички снайпера. Запевняє, що на передовій буде корисним.

Кандидат вже заповнив анкету. Обрав бригаду «Азов». Наступним етапом проходитиме військово-лікарську комісію.

«Хочу до сильних, мужніх та незламних. «Азов» – моє друге ім’я. Якщо вийде, спробую потрапити у Бахмут – допомогти нашим хлопцям. Сподіваюсь, так і буде», – сказав доброволець. 

Головна задача Гвардії наступу – звільнити всі українські території.

«Основний штат Гвардії наступу вже укомплектований. Ми побачили активність серед мешканців області – це радує та надихає. Але набір у добровольчі підрозділи ще триває. Продовжуємо пошук мотивованих та завзятих», – зазначив перший заступник начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації Володимир Орлов.

Представниця Національної гвардії України Наталія допомагає кандидатам визначитися, до якої бригади вступити. Приймає заявки, відправляє на наступні етапи відбору.

«Найчастіше добровольці приходять спершу проконсультуватися. Потім все ретельно зважують. За день-два повертаються з остаточним рішенням і заповнюють анкету кандидата, – розповіла Наталія. – Ці люди прагнуть зробити свій внесок в нашу спільну перемогу. Вигнати ворога, забезпечити своїм батькам спокійну старість, а дітям – світле й мирне майбутнє».

Більше про набір до підрозділів – на сайті storm.mvs.gov.ua.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux