Опубліковано 12 листопада 2021 року, 10:30

Глобальне оновлення вперше за 40 років: на фініші ремонт нікопольської траси

У Дніпропетровській області фінішує ремонт траси на Нікополь. Вже з новим асфальтом останній відрізок дороги. Нині там проходять роботи на узбіччі – встановлення знаків, облаштування водовідведення. Глобальне оновлення – вперше за чотири десятиліття. Об’єкт відвідав перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов. 

«Цьогоріч в області проведена величезна робота у дорожній галузі. Відремонтовано майже 400 км автошляхів. Як місцевого, так і державного значення. Й розбудова інфраструктури триває», – зазначив Володимир Орлов. 

Від додав, що тепер можна пишатися нікопольською трасою. Вже оновлене покриття на останній ділянці, протяжністю 14 км. «Дорожній одяг», завтовшки понад 30 см. Він тришаровий – знизу основа з щебенево-піщаної суміші, за нею вирівнюючий шар асфальтобетону, зверху – фінішний.

Нині підрядники встановлюють дорожні знаки. А ще облаштовують дві сучасні зупинки громадського транспорту. З лавами, тактильною плиткою для незрячих.

Дорожники продовжують укріплювати узбіччя, працювати над системою водовідведення. 

«Якість дорожнього покриття і якість ремонтів вражає. Мені здається, що за 2020-2021 рік доріг відремонтовано стільки, скільки не ремонтувалося за останні 10-15 років», – вважає народний депутат України Денис Герман. 

Нікопольська траса – державного значення. Її завершують приводити до ладу за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Останній капремонт нікопольської магістралі проводили у 1979 році. Старе дорожнє покриття вже давно вичерпало строк експлуатації. Тепер на усій протяжності траси – нове. Завершили укладати асфальт на останній 14-кілометровій ділянці», – розповів начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев.

У розпал робіт на об’єкті цілодобово працювала сотня людей та понад 80 одиниць техніки.

«Я багато їжджу країною. Дороги стали краще. Зараз я не хвилююся, як доберусь в те чи інше місто. Обираю напрямок і все, їду по нормальним автошляхам», – сказав водій Олексій Гейко. 

Загальна протяжність нікопольської траси – 56 км.

Розбудова автодоріг регіону – результат спільних зусиль центральної, обласної та місцевої влади

Ремонт останньої ділянки нікопольської траси – на етапі завершення

Дорожнє полотно вже з новим асфальтом

Підрядник звітував – зробили дорогу «на совість»

«Раніше траса була випробуванням. Міцності автомобілів та нервів водія. Зараз їхати нею – це приємна прогулянка», – сказав голова Нікопольської райдержадміністрації Євген Євтушенко.

Загалом в області цьогоріч привели до ладу сотні кілометрів державних і місцевих автошляхів


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux